Trabzonspor'dan şike yasası değişikliği açıklaması

Trabzonspor Kulübü, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da değişmesini talep ettiği öncelikli...

Trabzonspor Kulübü, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’da değişmesini talep ettiği öncelikli maddenin, taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle kulüp başkanları ve yöneticilerinin sorumluluk altında tutularak ağır cezai müeyyidelerle karşılaşmaları olduğunu bildirdi.
Bordo-mavili yönetim, işlenen suçun üzerinin örtülmesi ya da bahse konu suçu işleyenin cezasız kalması gibi bir yaklaşımın hiçbir zaman olmadığı ve olmayacağını savundu.
Kulüpler Birliği Vakfı tarafından hazırlanan 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkındaki Kanun’da küme düşmenin kaldırılması da dahil bazı değişiklikler ön gören tasarıda daha öncesi açıklamalarının aksine Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener’in de imzasının bulunduğuna dair “trtspor.com.tr”de yayınlanan belge üzerine bordo-mavili kulübün internet sitesinden yazılı bir açıklama yapıldı.
Söz konusu yasada yapılması istenen değişikliklerle ilgili kamuoyunun aydınlanması adına kulübün görüşlerinin açıklanma ihtiyacı doğduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi:
“Buna göre; söz konusu yasada kulübümüzün değişmesini talep ettiği öncelikli madde, taraftarların çıkardığı olaylar nedeniyle kulüp başkanları ve yöneticilerinin sorumluluk altında tutularak ağır cezai müeyyidelerle karşılaşmaları konusudur. Türkiye Süper Lig Profesyonel Kulüpleri Birliği ve Vakfı’nın yetkilendirdiği sayın Levent Bıçakçı’nın hazırladığı taslakta gündeme getirip, değişmesi üzerinde ısrarcı olduğumuz madde bu maddedir. Bu gerçekten hareketle, işlenen suçun üzerinin örtülmesi ya da bahse konu suçu işleyenin cezasız kalması gibi bir yaklaşımımız hiçbir zaman olmamıştır, olmayacaktır.”
Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve bazı yöneticiler daha önce yaptıkları açıklamalarda, yasa değişikliğine ilişkin Kulüpler Birliği tarafından hazırlanan yasa değişikliği önerisine imza atmadık ve atmayacaklarını ifade etmişti. “trtspor.com.tr”de dün yayınlanan belgede ise Şener’in de imzasının olduğu ortaya çıkmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz