Trabzonsporlu Burak: Bu kadar gol atacağımı beklemiyordum

Bu sezon ligde attığı 13 golle krallıkta ilk sırada yer alan Trabzonsporlu Burak Yılmaz, bu...

Bu sezon ligde attığı 13 golle krallıkta ilk sırada yer alan Trabzonsporlu Burak Yılmaz, bu kadar çok gol atmayı kendisinin de beklemediğini söyledi.
Zaman zaman gol atamayacağı dönemlerin de olacağını hatırlatan golcü futbolcu, hedefinin ise geçtiğimiz sezon attığı 19 golün üzerine çıkmak olduğunu ifade etti.
Başarılı futbolcu, Trabzonspor Dergisi’nin Aralık sayısına verdiği röportajda, Trabzonspor için büyük bir anlam ifade eden efsane oyuncuların izinde gösterilmenin kendisi için büyük bir gurur olduğunu dile getirdi.
O efsanenin en iyi temsilcilerinden Şenol Güneş’le çalışmanın da ayrı bir heyecan ve motivasyon kaynağı olduğunu anlatan Burak Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Efsane olmak sadece sportif başarı değildir. Duruşla, hayat tarzıyla, verilen mesajlarla, ülke için yapılan hizmetle, takımın başarısı için çabalamak ve sonunda bir yere ulaşmakla olur. Onlar elde ettikleri 6 şampiyonluğun yanında Türk futbolunun da yeniden dizayn olmasını sağladılar. Dünya devlerini daha o tarihlerde Türkiye’ye, Trabzon’a getirdiler. Milli Takım’a önemli katkılar sağladılar. Bunlar sıradan işler değil. Onların yolunda yürümek, şampiyonluklar yaşamak, Milli Takım’a katkı sağlamak, Avrupa’da goller atmak istiyorum. Efsane olmak kolay değil ama bunun için çaba göstereceğim.”
Trabzonspor’un kendisi için kutsal olduğunu söyleyen başarılı futbolcu, kulübeyle ilgili düşüncelerini şöyle dile getirdi:
“Trabzonspor benim için çok farklı. Herkesin eleştirdiği ve tabiri caizse gönderdiği Burak Yılmaz’ı almış ve bu noktalara getirmiş bir kulüp Trabzonspor. Bu nedenle ne başkanımızın, ne yönetim kurulumuzun, ne hocamın, ne camiamızın ne de taraftarlarımızın hakkını asla ödeyemem. Her zaman benim arkamda oldular. Ben de onları mahcup etmemek için elimden geleni yapıyorum. Niyetimden kimsenin şüphesi olmasın. Trabzonspor benim için kutsaldır. Her zaman önünde eğileceğim camiadır. Hayatım boyunca anlamını koruyacak. Sahada ve saha dışında Trabzonsporlu Burak olarak üstüme düşeni yapacağım. İlk transfer olduğum gün “Trabzonsporlu Burak olmak istiyorum” demiştim. O sözümü gerçekleştirdiğimi ve artık Trabzonsporlu Burak olduğumu düşünüyorum. Milli takımda olsun, yurt dışında olsun benimle ilgili bir konu açıldığında Trabzonsporlu Burak diye lanse ediliyorum. Eğer bir gün Avrupa’ya gidersem, Trabzonsporlu Burak olarak gideceğim. Kısaca Burak’tan önce her zaman Trabzonspor olacak.”
Takım içerisinde çok kaliteli, deneyimli, hem yetenekli hem de genç oyuncular olduğuna değinen golcü futbolcu, vasıflı oyuncuların oluşturduğu bir takım olduklarını kaydetti.
Çok güzel bir ortamlarının olduğunu anlatan Burak, takım içinde hem sevgi hem saygı hem de arkadaşlığın üst düzeyde olduğuna değindi.
Bu sezon başında takıma çok sayıda yeni ismin katıldığını hatırlatan Burak, bu nedenle takım ruhunu daha iyi ortaya koyabilmek için biraz daha zamana ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

“BU KADAR GOL ATMAYI BEKLEMİYORDUM”

Bu sezon ligde bu kadar gol atacağını beklemediğini ifade eden başarılı golcü, hedefinin ise geçtiğimiz sezon attığı 19 golün üzerine çıkmak olduğunu söyledi. Burak, sözlerine şöyle devam etti:
“Ortada şöyle bir durum var; takımımız iyi gidiyor, taraftarlarımız beni çok seviyor. Bana inanan bir camiamız var ama benim gol atamadığım, formsuz olduğum dönemler de olacak. Kötü bir lig fikstürüyle mücadele ediyoruz. Üç günde bir maç oynuyoruz. Neredeyse uyuyoruz, uyanıyoruz ve maç oynuyoruz. Türk futbolunu Avrupa’yla kıyaslıyorlar ama orada da böyle bir düzen yok. Bir haftada 3 maç oynadıkları dönemler oluyor ancak bu durumla sık sık karşılaşmıyorlar. Sürekli yüksek tempoda oynamak kolay değil. Bu yoğun maç trafiğinde benim gol atamadığım, takımımın da beklenen sonuçlar alamadığı dönemlerde camiamızın desteğini arkamızda hissetmek istiyorum. Şuan özgüvenim iyi, kendime ve takım arkadaşlarıma güveniyorum. Ben onları tanıyorum, onlar da beni tanıyorlar. Gittikçe daha da iyi olmayı bekliyorum. Geçen sezon 19 gol attım, bu sezon bu sayının üstüne çıkmak istiyorum.”
Forvetler için çift oynamanın her zaman daha avantajlı olduğunu vurgulayan başarılı futbolcu, tek forvet oynamasıyla ilgili ise şu yorumu yaptı:
“Ama hocam nasıl oynamamı isterse ona saygı duyarım ve elimden geleni yaparım. Takımımızda sistem iyi işliyor. Ben de sisteme uyum sağlıyorum.”
Golcü futbolcu, şuana kadar attığı goller içerisinde kendisi için en değerli olanın ise geçen sezon Beşiktaş’a attığı gol olduğunu dile getirdi. Galatasaray ve Sivasspor’a son dakikalarda attığım golleri de ayrı bir yeri olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

“TRABZONSPOR’A TRANSFER ALLAH’IN BİR LÜTFU”

Beşiktaş ve Fenerbahçe maceralarının ardından Trabzonspor’a transferin Allah’ın kendisine bir lütfu olduğunu belirten Burak, “Ben her zaman açık ve gerçekçi konuşmak taraftarıyım. Trabzonspor’a gelirken herkes gibi ben de son şansım olduğunu biliyordum. Beşiktaş ve Fenerbahçe maceralarının ardından Trabzonspor’a transfer olmak Allah’ın bana bir lütfuydu. Artık bu şansı değerlendirmek zorundaydım. Aksi taktirde çok alt kademelerde futbol oynayacaktım. Ben çalışmayı bırakmadım Allah da Şenol hocayla karşılaştırdı ve sonuçta buralara geldim. Buraya gelirken de hiçbir zaman İstanbul’a geri dönme hayalim olmadı. Ben sadece bana verilen değerin karşılığını ödemeye çalışıyorum. Bunun dışında içimde hiçbir plan ve düşünce yok.” ifadelerini kullandı.
Özellikle geçtiğimiz sezon birçok maçta ağır sakatlıklar yaşamasına rağmen oyunu bırakmadığı hatırlatılan başarılı futbolcu, şöyle konuştu:
“Allah’a şükür bugüne kadar takımımı yalnız bırakmadım. Allah’a şükrediyorum çünkü sakatlık yaşasam da oynayabildim. Kötünün kötüsü de var. Yaşadığım bir sorun sonrası küçük de olsa oynama ihtimalim varsa sahada yer alırım ama eğer oynamazsam taraftarlarımız bilsin ki Burak Yılmaz’ın durumu ciddi.”
Golcü futbolcu, “Annenin verdiği taktikler işe yarıyor mu?” sorusuna ise, “Hareketli olmamı, yerimde sabit durmamamı söylüyor. Açıkçası söyledikleri de işe yarıyor (Gülüyor). Kız kardeşim ise Akdeniz Üniversitesi’nde okuyor ve voleybol oynuyor. Maç öncesi beni arayarak başarı dileklerini iletir.” cevabını verdi.
Golcü futbolcu, kendisiyle ilgili sıklıkla gündeme gelen transfer haberlerinin kendisini etkileyip etkilemediğiyle ilgili de şunları söyledi:
“Oyuncudan oyuncuya değişir. Bazı oyuncuların gururunu okşar bazısına kötü gelebilir ama ben kesinlikle ilgilenmiyorum. Net bir şey olduğu zaman menajerime ulaşıyorlar. Şu anda teklifler aldığım doğru ama ben sadece Trabzonspor’un başarısını düşünüyorum.”
Burak, Teknik Direktör Şenol Güneş’in “Olmak isteyen futbolcu Burak’a baksın” sözünün kendisinde nasıl bir etki meydana getirdiği sorusu üzerine de şu değerlendirmeyi yaptı: “Ben de olmak isteyen futbolcu Şenol hocaya teslim olsun diyorum. O gerçekten bir futbolcudan ne alabileceğini çok iyi biliyor. Şenol Güneş’in Türk futbolu adına gerçekten önemli bir şans olduğunu söyleyebilirim. Futbol kariyerimde çok kötü olaylar yaşadım. Gönderilme, takasa verilme, kiralanma gibi. Buradan genç arkadaşlarıma, hiçbir şey için geç kalınmış sayılmaz demek istiyorum. İnanmadan ve çalışmadan olmuyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz