Trabzonsporlu Gabric'in sağlık durumu

Trabzonspor Kulübü Doktoru Hakan Ayaz, geçtiğimiz günlerde ülkesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Drago Gabric’in...

Trabzonspor Kulübü Doktoru Hakan Ayaz, geçtiğimiz günlerde ülkesinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan Drago Gabric’in durumunun iyiye gittiğini bildirdi.
Ayaz, bordo - mavili kulübün internet sitesi aracılığı ile yaptığı açıklamada, Hırvat futbulcunun sağlık durumunda yaşanan gelişmelerin sevindirici olduğunu belirterek, “Hırvatistan’a ilk gittiğimde komada ve yüksek derecede hayati tehlikesi olan, bu nedenle de uyutulan Gabric dünden bu yana uyandırılmaya çalışıldı ve ona göre tedavi yapıldı. Uyutma ilaçlarının etkisi azaldıkça muayenesi saat başı gerçekleştirildi.” dedi.
Gabric’in muayenelere cevap vermeye başladığını da müjdeleyen Ayaz, bugün yapılan tespitlere göre de futbolcunun hayati tehlike riskinin azaldığını kaydetti. Gabric’in yapılan muayenesinde 5-6 olan koma seviyesinin 9-10’lara çıktığını ve ağrılı uyarılara tepki verdiğini belirten Ayaz, şu ifadeleri kullandı:
“Kendisi henüz konuşamıyor ama suni solunum cihazından çıkartılarak kendi solunumunu yapabilmeye başladı. Bizim için önem taşıyan hayati tehlikesinin ortadan kalkması olduğundan gelişmeler şimdilik sevindirici. Oyuncumuzun biran önce iyileşmesini bekliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz