Trabzonsporlu Olcan: Play-off sistemde kendimizi şanslı görüyorum

Trabzonsporlu başarılı futbolcu Olcan Adın, bu sezon uygulamaya başlanan play-off sisteminde kendilerini oldukça şanslı gördüklerini...

Trabzonsporlu başarılı futbolcu Olcan Adın, bu sezon uygulamaya başlanan play-off sisteminde kendilerini oldukça şanslı gördüklerini söyledi.
Ara transferde geldiği bordo-mavili takımda kısa sürede gösterdiği performansla herkesin taktirini kazanan Olcan, Trabzonspor Dergisi’nin Şubat sayısına verdiği röportajda, Trabzonspor’a gelirken amacının her zaman oynamak olduğunu ifade etti.
Gaziantepspor’da forma giydiği 3.5 yılda dolu dolu maçlar oynadığını anlatan başarılı futbolcu, “Artık gençlik çağını da arkada bıraktığımı düşünüyorum. Trabzonspor’a gelirken amacım her zaman oynamaktı. Kaybolup giderim diye bir korkum olmadı. Futbolumun üstüne koyup daha iyi olacağımı hedefledim. İyi de bir başlangıç yaptım. Her şey yolunda gidiyor. İnşallah ileride daha da iyi olacak.” dedi.
Fenerbahçe’de oynadığım dönemde hiç şans bulamadığına değinen Olcan, süreçte yaşadıklarını şöyle dile getirdi: “Sonrasında Karşıyaka’ya kiralık olarak gittim. Tekrar Fenerbahçe’ye döndüğümde kaybolma korkusunu yavaş yavaş yaşamaya başladım. Sonrasında Gaziantepspor’a transfer oldum ama burada da ilk zamanlar hiç oynama şansı bulamadım. Fenerbahçe’deki durumla karşı karşıya kaldım. Benim hayatımı değiştiren en önemli etken Gaziantepspor’un o dönemki Portekizli Teknik Direktörü José Couceiro oldu. Takımı devraldıktan sonra beni sürekli oynattı. Her şekilde güvendi. Kötü oynasam bile ne taraftarın ne de basının önüne attı. Şans vermeye devam etti. Sonrasında da kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.”
25 yaşından sonra tecrübeli oyuncu kategorisine girdiğini anlatan Olcan, genç futbolcunun hata yapmaktan korktuğunu, ancak belli seviyeye gelince artık lige tam uyum sağlandığını ve korkuların da kaybolduğunu söyledi.
Trabzonspor’a gelirken yabancılık çekeceğini hiç düşünmediğini vurgulayan başarıl futbolcu, “Çünkü takımda çok arkadaşım vardı. Eski takım arkadaşım Burak’la genç milli takımlara dayanan bir arkadaşlığımız var. Serkan Balcı ile de Fenerbahçe’de birlikteydik. Tolga Zengin ve Ferhat’la yine milli takımda beraber forma giydik. Trabzonspor’da Türk oyuncuların çoğuyla bir şekilde tanışıklığımız vardı. Sadece yabancı oyuncuları tanımıyordum. Böyle olunca zorluk yaşamadım. Bu benim için büyük bir avantajdı.” ifadelerini kullandı.
Olcan Adın, Trabzonspor’da attığı ilk gol sonrası hissettiklerini de şöyle dile getirdi: “Futbol kariyerimdeki ilk zamanlar pek gol atma başarısı gösteremiyordum. Son birkaç sezondur bunu başarıyorum. İnsan gol atmayı düşününce topun da nereye gidebileceğini hissedebiliyor. Ona göre pozisyon alıyor. Samsunspor maçı öncesi de gol atacağımı düşündüm. Gol atamasam bile en azından takımım adına yararlı işler yapmam gerektiğini düşündüm. Maçın ilk yarısında gole çok yaklaştım ancak ikinci yarıda atmak nasip oldu. Pozisyonda aslında ben Burak’ı topla buluşturmak istedim ama ayağı takıldı, sonrasında Colman vurdu kaleciden dönen topu ben filelere gönderdim. Biraz da tesadüf oldu. İlk 11’de çıktığım ilk maçta gol atmak tarif edilemez bir duyguydu benim için. Golün görüntüsünü sürekli izliyorum.”
Bordo-mavili takımda mükemmel bir arkadaşlığın oyduğunu kaydeden Olcan, sözlerine şöyle devam etti: “Türk ve yabancı oyuncuların bu kadar iyi kaynaştığı, arkadaşlığın bu kadar üst düzeyde olduğu bir takım görmedim. Takıma geldiğim andan itibaren hiçbir yabancılık çekmedim. Oyuncular idmandan 2-3 saat önce tesislere gelip sohbet ediyor, oyun oynuyor, birlikte eğleniyor.”
Takım bu sezon üç kulvarda mücadele etiklerine işaret eden Olcan, üç kulvarda da başarılı olacaklarına inandığını bildirdi. Süper Lig’di bu sezon uygulanan play-off sisteminde kendilerini oldukça şanslı gördüğünü ifade eden Olcan, “Önümüzde çok önemli bir Avrupa Kupası maçı var. Bu kulüp için çok önemli bir müsabaka. Rakibimizi elersek çeyrek finale yükseleceğiz. Bu da hem kulüp hem de Türkiye için önemli bir aşama olacak. Kulübün Avrupa’nın güçlü takımları arasında anılacak. Kupaya gelirsek Trabzonspor’un bu alanda şampiyon olmak gibi bir alışkanlığı var. Burada da mutlu sona ulaşacağımızı düşünüyorum.” dedi.
Bu sezon Gaziantepspor’da 4, Trabzonspor’da da 3 gol attığını hatırlatan başarılı futbolcu, sezon sonuna kadar hedefim 10 gol barajını geçmek olduğunu belirtti. Trabzonspor ile 3.5 yıllık sözleşme yaptığını hatırlatan Olcan, bordo-mavili kulübü uzun yıllar hizmet etmek istediğini söyledi.
Genç bir oyuncu için en büyük tehlikenin şımarmak ve erken havaya girmek olduğunu dikkat çeken Olcan, şu uyarılarda bulundu: “Genelde sıkıntı bu konulardan yaşanıyor. Her şey normal giderken oynadığınız bir maç sonrası Türkiye’nin gündemine oturuyorsunuz, gazetelerin manşetlerini süslüyorsunuz. Bu çok tehlikeli bir durum. Genelde Türk oyunculara ters etki ediyor ve kaybolup gitmelerine neden oluyor.”
Takım arkadaşı Burak Yılmaz’ın performansından da övgüyle söz eden Olcan, şunları söyledi: “Bir futbolcu saha içinde ancak bu kadar takımına katkı sağlar diye düşünüyorum. En sıkıştığımız anda Burak devreye girerek bizi rahatlatıyor. Kendisini inanılmaz geliştirdi, geliştirmeye de devam ediyor. Bana göre Avrupa’nın sayılı oyuncularından bir tanesi.”
Başarılı futbolcu, bordo-mavili taraftarlar için de şu görüşleri dile getirdi: “Ben Fenerbahçe’de de futbol oynadım ama bu kadar takımı seven bir taraftar topluluğu görmedim. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynadığımız maçta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda müthiş bir atmosfer vardı. Hüseyin Avni Aker Stadı’nda sürekli dolu ve coşkulu bir taraftar desteğiyle maçlarımızı oynuyorum. Bu da Trabzonspor’un ne kadar büyük bir kulüp olduğunu gösteriyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz