Trabzonspor'u Anadolu takımları yaktı

Bu sezon ligde ve kupada istediğini bulamayan Trabzonspor, 30. hafta sonunda ligde kaybettiği 45 puanın 39'unu Anadolu takımları karşısında saha bırakırken, kupada ise yine bir Anadolu takımı olan Kayseri Erciyesspor'a elendi.

Müzesinde 6 lig şampiyonluğu, 7 Türkiye Kupası, 7 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 5 Başbakanlık Kupası, Kıbrıs Kupası ve daha birçok kupa bulunan ve futbolda Anadolu İhtilali'ni gerçekleştiren Trabzonspor, bu sezon tam anlamıyla Anadolu takımları karşısında yıkıldı. Ligde ve kupada başarısız bir sezon geçiren ve istediği hedeflere ulaşamayan Bordo-mavililer, önceki sezonların aksine Anadolu takımları karşısında hüsrana uğradı. Ligde geride kalan 30 hafta sonunda Trabzonspor 45 puan toplarken 45 puan da kaybetti. Bordo-mavililer kayıp 45 puanın 39'unu Anadolu takımları 6'sını ise İstanbul takımları karşısında sahada bıraktı. Kazanılan 45 puanın 36'sını Anadolu takımları karşısında elde eden Karadeniz temsilcisi, İstanbul takımları karşısında ise 9 puan topladı.

Reklam
Reklam

Trabzonspor Fortis Türkiye Kupası'nda da yine bir Anadolu takımı olan Kayseri Erciyesspor'a elenerek kupada saf dışı kaldı. Ligde istediğini elde edemeyen ve bütün umutlarını kupaya bağlayan Trabzonspor böylece ligden sonra kupada da bir Anadolu takımı karşısında hüsrana uğramış oldu.