Trabzonspor’un Şampiyonluk Anıtı Onay Bekliyor

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye meclisinin onay vermesi halinde Trabzonspor'a yakışan bir...

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye meclisinin onay vermesi halinde Trabzonspor'a yakışan bir anıtı uygun görülen bir yere koyabileceklerini söyledi.

Trabzonspor’un efsane futbolcusu Sardar Bali’nin verdiği dilekçeyle gündeme gelen 2010-2011 Şampiyonluk Kupası Anıtı için Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yeşil ışık yaktı.

Belediye meclisinin onay vermesi halinde Trabzon’a yakışan bir anıtı hep birlikte uygun görülen bir yere dikebileceklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Trabzonspor şehrimizin en büyük marka değerlerinden biridir. Öncelikle şunu herkes bilmeli ki, 2010-2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor'dur. Kimse bunun aksini söyleyemez. Şehirde yapılacak anıt ve benzeri sanatsal yapılarımızın, sanatçılarımızın onayından geçmesi için belediyeden bağımsız bir kurul olan Kültür ve Sanat Kurulu'nu oluşturduk. Bu tür faaliyetleri o kurulun görüş ve önerisiyle yapmak istiyoruz. Bu nedenle bize gelen talebi onlara ileteceğiz. Onlar detaylıca inceleyecek. Uygun bir anıtın nasıl yapılması ve nereye yerleştirilmesi gerektiğini bize bildirecek. Tabii ki 'Onların her dediğini yapacağız' diye bir şey yok ama onların görüşleri ve önerileri bize yön verecek" dedi.

Reklam
Reklam

Gümrükçüoğlu, Kültür ve Sanat Kurulu görüşünün belediye meclisine geleceğini kaydederek, "Belediye meclisimiz de konuyu bünyesindeki Kültür-Sanat komisyonuna aktaracak. Eğer bu komisyondan anıt yapılmasıyla ilgili olumlu bir karar meclisimize gelir ve meclis üyelerimiz tarafından da onaylanırsa biz de dünyadaki diğer tarihi kentlerde olduğu gibi Trabzonumuza yakışan bir anıtı hep birlikte uygun görülen bir yere dikeriz" ifadesinde bulundu.

ZOKORA VE SOL BAMBA’YA MİLLİ DAVET

Trabzonspor’un, Fildişi Sahilli oyuncuları Didier Zokora ve Soulaymane Bamba'ya milli takım daveti geldi. Buna göre her iki oyuncu da 19 Ocak-10 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacak Afrika Uluslar Kupası için kadroya davet edildiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: