Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşuna horonlu kutlama

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü, Esenler’de kutlandı. Esenler Meydanı'nda bir araya gelen Trabzonlular,...

Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunun 94’üncü yıl dönümü, Esenler’de kutlandı. Esenler Meydanı'nda bir araya gelen Trabzonlular, şehrin kurtuluşunu horon teperek kutladı.

Esenler Belediyesi ile Esenler Trabzonlular Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği programa çok sayıda vatandaş katıldı. Esenler Dörtyol Meydana toplanan Trabzonlular, halka oluşturarak horon tepti. Yöresel sanatçıların şarkı söyleyerek eşlik ettikleri Trabzonlular, düşman işgalinden kurtuluşunu horon teperek kutladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Trabzon’un bu ülkenin önemli simgesel bir kenti olduğunu belirterek, "Trabzon bu ülkenin en önemli simgelerinden bir tanesidir. Fatih Sultan Mehmet orayı fethettiğinde çok önemli bir merkezi fethetmiştir. Şimdi de Trabzonspor da sporun merkezini fethetmiş oldu. Trabzon bu toprakların kardeşliği ve birlikteliği adına simgesel değerler vermiş. Bir taraftan futbolcular yetiştirmiş. Bir taraftan da ilim erbabı Oflu hocalar yetiştirmiş. Bir taraftan Yavuz Sultan Selim’i bir taraftan da Aziz Mahmut Hüdayi’yi yetiştirmiştir.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz