Trabzon'un Fethinin 551. Yıldönümü

Trabzon'un fethinin 551. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Trabzon'un fethinin 551. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Fatih Parkı'ndaki Fatih Sultan Mehmet büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan ve Zağnos Burcu önünde devam eden törene, Vali Recep Kızılcık, Garnizon Komutanı Kurmay Albay İlhami Erdil, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Fatih Sultan Mehmet'in Trabzon'u fethederek önemli bir miras bıraktığını belirterek, "Bu topraklarda cihan padişahları yetişmiştir. Özellikle genç kuşaklarımızı tarih bilinciyle yetiştirmek zorundayız. Trabzon'u fethederek bize miras bırakan Fatih Sultan Mehmet'in geniş ufuklu devlet adamlığını, asil duruşunu, devlete ve millete hizmet için yola çıkanların iyi anlaması gerekiyor" dedi.

Reklam
Reklam

Trabzon'un, fethinin ardından Osmanlı Devleti'nin doğudaki en önemli sancağı durumuna geldiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Tarihimizin en itibarlı şahsiyetlerinden, büyük devlet adamları Yavuz Sultan Selim Han'ın valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman Han'ın doğup büyüdüğü Trabzon, tarihindeki bu önemini hala devam ettirmenin şerefini taşımaktadır. Tarihi ticaret yolu olan İpek Yolu'nun Karadeniz'e çıkış noktasında bulunan Trabzon, Orta Asya Cumhuriyetlerinin özgürlüğe kavuşmasından sonra eski itibarını kazanma noktasına gelmiştir. İnşallah dün olduğu gibi bugün de Trabzon, ülkemizin en önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelecektir."

Gümrükçüoğlu, fetihten 551 yıl sonra canları ve malları pahasına şehri fethedenlerin çocukları olarak, onlara yakışır azim ve kararlılık içerisinde olduklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye girenlere, protokol mensuplarınca ödülleri verildi.

Tören, halk oyunları gösterisi ve Trabzon Belediyesi Mehter Takımı'nın konseriyle sona erdi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Burak Altunöz / Asena Akçay

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: