Trafiğe dikkat, bayramınız mateme dönmesin

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, dokuz güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatilinde trafik...

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, dokuz güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatilinde trafik yoğunluğunun artacağını belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Bayram sevincinin trafik kazaları sebebiyle hüzne dönüşmemesi gerektiğini ifade eden Ona, “Dinî ve millî bayramlarımız millet olmanın gururunu yaşatan, kardeşin kardeşi, akrabanın akrabayı, dostun dostu aradığı, aileleri biraraya getiren müstesna günlerdendir. Bu günlerde hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi saygı içeinde birçok ziyaretler yapılır. Birkaç günlüğüne de olsa mutlu olur insanlar. Bu mutluluklar acıya dönüşmesin. Kazalar olmasın, ölümler olmasın.” dedi.
Yola çıkacak sürücülerin daha dikkatli olmasını isteyen Ahmet Ona, “Böyle günlerde trafiğin çok yoğun olduğu herkes tarafından bilinmesine rağmen kurallara uymama, acelecilik, stres, aşırı hız, havaların aşırı sıcak olması gibi birçok sebepler ortaya çıkmaktadır. Bunların sonucunda da kazalar meydana gelmekte, birçok insanımız hayatını kaybetmektedir. Her bayram öncesi ilgili kurum ve kuruluşlar uyarılar yapmakta, trafik ekipleri de yollarda denetimlerini arttırmaktadır. Buna rağmen maalesef elim trafik kazaları yaşanmakta, birçok hayat sönmekte, aileler parçalanmakta, çok büyük maddi kayıplar olmaktadır.” şeklinde konuştu. Sürücülere ve ticari araç şoförlerine “Lütfen biraz daha dikkat.” dediklerini aktaran eden Ona, “Birbirimize karşı lütfen biraz daha hoşgörü, biraz daha saygı. Gideceğiniz yere yarım saat geç varın ama sağlam varın. Bayramınızı zehir etmeyin, mateme çevirmeyin.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz