Trafiği sosyalleştiren servis: Plate.im

Otomobilleri ve akıllı telefonları ortak paydada buluşturan bir sosyal servis olan Plate.im, trafikte geçirilen zamanı sosyalleştirmeyi amaçlıyor.

Dünyada 1milyar motorlu araç ve 1 milyar da akıllı telefon sahibi bulunuyor diyerek bunları ortak bir sosyal ağda birleştirmek adına ortaya çıkmış bir hizmet Plate.im. Trafikte geçirilen zamanda sosyalleşmeyi amaçlayan servis, bir iPhone uygulaması üzerinden çalışıyor.
Araç plakası, markası, modeli, rengi ve model yılı gibi bilgiler verilerek gerçekleştirilen üyelik işlemi ile ağa kaydınız alınmış oluyor. Üyeliğin ardından verilen sticker’ı dilerseniz aracınıza yapıştırarak, ağa üye olduğunu gösterebiliyorsunuz.
Plate.im ile aynı marka ve model araç sahipleri ile iletişim kurabiliyor veya trafikte plakasından arama yaptırarak iletişim kurabiliyorsunuz. Dünya genelinde kullanılması amaçlanan bir sosyal ağ olan Plate.im, diğer sosyal ağlarla da senkronize çalışıyor ancak gizlilikten de kesinlikle taviz vermiyor.
Örneğin arkadaşınız olmayan ve profilinize ulaşan kişilerin sizinle nasıl iletişim kurabileceklerini yine siz belirleyebiliyorsunuz. İletişim kanalları arasında Facebook, Twitter, Instagram, telefon, sms ve e-posta yer alıyor.
9 aylık bir AR-GE süresinde geliştirilen uygulama 2014 sonunda 1 Milyon’dan fazla kullanıcıya ulaşmış olmayı hedefliyor. Şimdilik sadece iPhone uygulaması bulunan servisin diğer platformlara da adım atmasını bekliyoruz.
[ ****](http://www.appdunyasi.com/plate-im/)