Trafik cezalarında taksit dönemi

YALOVA (İHA) - Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Çokgüler, trafik cezalarında taksit uygulamasına başlandığını söyledi. Trafik kurallarının ihlali halinde verilen para cezalarına taksit yapılması, sürücüler tarafından olumlu karşılandı.

Yeni uygulama hakkında bilgi veren Yalova Emniyet Müdürü Ahmet Çokgüler, sürücülere kesilen para cezalarının ödenmesinde önemli kolaylıklar getirildiğini belirterek, "Trafik cezalarında 2006 yılı itibariyle önemli değişikliklere gidildi. Bunların en önemlisi sürücülerin kendilerine kesilen para cezalarına 30 gün içerisinde itirazda bulunabilecek olması. Bu süre içerisinde itiraz etmeyen sürücüler ise para cezasını kabul etmiş sayılacak.

Reklam
Reklam

Diğer ve en önemli değişikliklerden birisi de para cezasının hemen görevliye ya da 15 gün içerisinde vergi dairelerine ödenmesi durumunda 4/1 oranında ceza indirimine gidilmesi. Mesela 101 YTL para cezası alan bir sürücü, hemen nakit ya da 15 gün içinde vergi dairesine ödeme yapmak istediğinde 75.75 YTL ödeyecek. Uygulamadaki bir başka yenilik ise cezalarda taksitlendirme döneminin başlaması. Sürücülerimiz bundan böyle isterlerse kesilen para cezasının ilk taksitini peşin ödemek kaydıyla ister 1 yıl içerisinde, isterse 4 eşit taksitte ödeyebilecek" dedi.