'Trafik Güvenliği Platformu' Kuruldu

Trafik kazalarında her yıl yaklaşık 4 bin insan can veriyor. 250 binden fazla insan ise...

Trafik kazalarında her yıl yaklaşık 4 bin insan can veriyor. 250 binden fazla insan ise kazalarda ya yaralanıyor ya da sakat kalıyor. Trafik kazalarının sosyo-ekonomik maliyeti yıllık ise 20 milyar lira. 2020 yılına kadar karayolu ölümlerini yüzde 50 azaltmayı hedefleyen İçişleri Bakanlığı, yeni bir projeye daha imza atarak geniş toplumsal katılımla 'Trafik Güvenliği Platformu'nu kurdu.

Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında kurulan Trafik Güvenliği Platformu'nda iş dünyası, medya ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bulunuyor. Bu platform aracılığıyla ülke genelinde trafik güvenliği alanında farkındalık oluşturmaya yönelik faaliyetler yürütülecek.

Reklam
Reklam

Platformun açılışı ise 3 Nisan 2013 tarihinde Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleşecek. Konuya ilişkin bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler ise nüfus ve araç sayısı paralelinde artan ulaşım yoğunluğuna bağlı olarak kaza ve kayıpların her geçen gün arttığına dikkat çekti.

Bu tablonun son yıllarda bölgesel ve küresel güç olma yönünde istikrarlı bir kalkınma trendini yakalayan Türkiye'nin önündeki engellerden biri olarak kendisini gösterdiğini anlatan Bakan Güler, trafik kazalarının azaltılması için ülke genelinde seferberlik niteliğinde bir çalışmanın yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Bu çalışmada Millet Meclisi, kamu bürokrasisi, sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve medya ile birlikte toplumu oluşturan her kesimden kurum ve kişilere görevler düştüğünü anlatan Güler, bu amaçla geniş bir toplumsal katılımla Trafik Güvenliği Platformu kurulduğunu söyledi.

Bakan Güler, Birleşmiş Milletler ve Dünya Sağlık Örgütü gibi uluslararası aktörlerin de yer aldığı platformun trafik güvenliğine ilişkin kamuoyu ve farkındalığın oluşturulması, kamu politikalarının belirlenmesi sürecinde aktif rol alarak karar verici ve uygulayıcılara sunacağı destekle trafik kaza ve kayıplarının azaltılmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağının altını çizdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz