Trafik Haftası'nı ''eğitimle'' Kutladılar

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme şube Müdürlüğü görevlileri, ''Trafik Haftası'' etkinlikleri kapsamında, Optimum Outlet...

Adana Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme şube Müdürlüğü görevlileri, ''Trafik Haftası'' etkinlikleri kapsamında, Optimum Outlet Adana Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde kurdukları stantta, ziyaretçileri, trafik kurallarına uyum konusunda uyardılar.

EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR

Trafik kurallarına ilişkin bilgilendirme broşürleri dağıtan, ziyaretçilere şapka, miniklere balon dağıtan polisler, özellikle emniyet kemeri takmama ve araçta cep telefonu ile konuşmanın neden olduğu risklere dikkati çektiler. Emniyet kemerinin kaza sırasında vücudun ileri hareketini durduracağını belirten polisler, aksi halde sürücünün veya yanında oturan kişinin araç içerisinden fırlayabileceğini ve bunun ölümlere neden olabileceğini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

AŞIRI HIZ GİDİLECEK YERE ULAŞMA İHTİMALİNİ AZALTIYOR

Aşırı hız, ışık ihlalleri ve araç kullanırken telefonla konuşma gibi trafikte en çok yapılan hatalara da değinen trafik polisleri, sürücülerin ne kadar hız yaparsa gidecekleri yere ulaşma şanslarının o kadar azalacağını belirttiler. Araç kullanırken aynı zamanda telefonla görüşmenin sürücünün dikkatini dağıttığını belirten polisler, aracın güvenli bir şekilde yol almasının her şeyden önce sürücünün sorumluluğu altında olduğunu ifade ettiler.

Bu arada, trafik polislerinin bilgilendirmeye yönelik etkinliklerine Akdeniz Oyunları’nın sembolü Caretta caretta maskot karakteri de destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: