Trafik Kazası Yatağa Mahkum Etti

Muş'ta 6 ay önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve gördüğü tedaviye rağmen iyileşemeyen 11 yaşındaki Yusuf Uysal'ın ailesi, çocuklarının

Muş'ta 6 ay önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve gördüğü tedaviye rağmen iyileşemeyen 11 yaşındaki Yusuf Uysal'ın ailesi, çocuklarının tedavisi için yardım bekliyor.

Uysal ailesinin hayatı, 11 yaşındaki çocukları Yusuf'un 6 ay önce geçirdiği trafik kazasında yaralanmasıyla adeta karardı.

Kazada ağır yaralanan çocuklarını tedavi ettirebilmek için çalmadık kapı bırakmayan aile, aradan geçen süreye rağmen herhangi bir iyileşme göstermeyen çocuklarının, yeniden koşup oynayacağı günün hayalini kuruyor.

Reklam
Reklam

Anne Rukiye Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aydır yatağa mahkum olan çocuklarının tedaviye rağmen herhangi bir iyileşme göstermediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kaza günü dershaneye gitmek üzere evden çıkan oğluma, yolun karşısına geçmek istediği sırada araç çarptı. Oğlum kazadan sonra Muş Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı. Ardından 80 gün Fırat Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gördü. Bu tedaviden sonra eve dönmek zorunda kaldık. Oğlumun durumu düzelmediği için Sağlık Bakanlığı'na başvurduk ve raporlarını yetkililere gösterdik. Bakanlık bizi Ankara Sami Ulus Çocuk Hastanesi'ne yönlendirdi. Oğlum 2 hafta boyunca bu hastanede tedavi gördü. Daha sonra Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne gittik. Bu sürede birçok mağduriyet yaşadık ancak buna rağmen oğlum iyileşmedi."

Oğlu Yusuf'u yatakta gördükçe büyük üzüntü yaşadığını kaydeden Uysal, çocuğunun tedavisi için destek beklediğini ifade etti.

Uysal, çocuğunun 6 aydır gözü önünde eriyip gittiğini ve bu duruma engel olamamanın çaresizliğini yaşadığını bildirerek, "Eşim İstanbul'da özel bir hastaneyle görüştü. O hastanede yapılacak olan tedavi ile çocuğumun iyileşeceği söyleniyor. Fakat bunun için para gerekiyor. Bu parayı karşılayacak güçte değiliz. Devletimizden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yusuf'un amcası Şerif Uysal ise yeğeninin tedavisi için destek beklediklerine değinerek, "Doktorlar, bize çocuğun ileri teknolojiye sahip bir çocuk hastanesinde tedavi edilmesi gerektiğini söylüyor. Ancak imkanımız olmadığı için çocuğu tedavi ettiremiyoruz. Bu çocuğa sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Muş Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Özgür Ömer Yıldız da uygulanan fizik tedavinin ardından hastada gözle görülür bir iyileşme olduğunu belirterek, hastanelerinde yeterli donanım bulunmadığını, bu nedenle de hastanın kapsamlı bir fizik tedavi merkezinde tedavi edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Muhabir: Sabri Yıldırım / Berin Arslan Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: