Trafik kazasında hayatını kaybetti, ailesi yüz, kol ve ayaklarını bağışladı

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'nın bağışlanan yüzünün ardından yüz nakli için bir bağış da...

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya'nın bağışlanan yüzünün ardından yüz nakli için bir bağış da İzmir'de yapıldı. Çeşme ilçesinde 17 Şubat 2012 tarihinde trafik kazası geçiren ve dün (23 Şubat) gece beyin ölümü gerçekleşen 40 yaşındaki kişinin organları, saat 03.00'te başlayan ve 08.00'e kadar devam eden ameliyatla alındı. Ailesinin, kimliklerinin açıklanmasını istemediği öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplayan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Cenk Ecevit, "Hastamız, ayın 17'sinde trafik kazası sonucu acil servisimize getirildi. Beyin cerrahisi tarafından ameliyat edildi. Anestezi yoğun bakımda kurtarmaya yönelik yapılan işlemlerden sonra maalesef dün saat 16.00 itibariyle beyin ölümüne karar verilen bir hastamızdı. Organ nakli koordinatörümüz tarafından aileyle görüşüldü ve 18.00'de olur vermeleri üzerine nakil süreci başlatıldı. Gece saat 03.00 itibariyle bu sürecin cerrahi kısmı başladı." dedi. Ailesinin, donörün bütün organlarını bağışladığı belirten Başhekim Yardımcısı Ecevit, yüz, kollar, bacaklar, böbrekler, karaciğer ve korneanın, nakil için uygun bulunarak alındığını belirtti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Prof. Dr. Gökhan Tunçbilek'in başkanlık ettiği üç kişilik ekibin İzmir'e geldiğini de bildiren Ecevit, donörün yüz, kol ve bacaklarıyla ilgili işlemleri yaparak nakil için Ankara'ya götürdüklerini ifade etti. Böbrek ve karaciğerin kendi hastanelerinin ekipleri tarafından çıkarıldığını belirten Doç. Dr. Ecevit, böbreklerin Bozyaka Eğitim ve Araştırma ile Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, karaciğerin Gülhane Askeri Tıp Akademisi hastanelerine gönderildiğini söyledi. Kornealarınsa hastanelerinde kullanılmak üzere değerlendirildiğini kaydetti. Bağışçı ailenin bütün süreç hakkında bilgisi olduğunu ancak kimlik bilgilerinin açıklanmasını istemediğini ifade eden Ecevit, "Donör, 40 yaşında bir erkek hasta ancak ismin açıklanmasını istemiyorlar. Bu en doğal haktır. Gerek bizlerin gerek sizlerin bu konuda hassasiyet göstermesi bir zorunluluktur. Cenazesi de ailesinin istediği şekilde kaldırılacaktır." diye konuştu. Doç. Dr. Mustafa Cenk Ecevit, bunun DEÜ Hastanesi'ne yapılan ilk yüz bağışı olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz