Trafik kazasında ölen Kan'ın organları 4 kişiyi yaşama bağladı

Afyonkarahisar'da beyin ölümü gerçekleşen Ramazan Kan'ın (60) yakınları, organ bağışında bulunarak Antalya'da organ bekleyen 4...

Afyonkarahisar'da beyin ölümü gerçekleşen Ramazan Kan'ın (60) yakınları, organ bağışında bulunarak Antalya'da organ bekleyen 4 kişiyi yaşama bağladı.
Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 8 Haziran'da Sandıklı ilçesinde trafik kazası geçiren Ramazan Kan'ın (60), Sandıklı Devlet Hastanesi Acil Servisi'nden Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ve cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığını söyledi.
12 Haziran'da yoğun bakımda Kan'ın beyin ölümünün gerçekleştiğini aktaran Yemenici, “Hastane bünyesindeki Beyin Ölümü Tespit Komisyonu tarafından, hastanın yakınlarıyla irtibata geçilerek hastanın durumu anlatıldı. Hastanın yakınlarından organ bağışı için onay alındı. Hastane yetkilileri tarafından gerekli tüm yasal ve tıbbi şartları sağlanarak Bölge Koordinatörlüğü Merkezi olan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki ekibe bilgi verdi. 13 Haziran'da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden gelen 2 kişilik uzman ekipçe alınan organlar, Antalya bölgesindeki nakil bekleyen hastalara ulaştırıldı. Burada merhum Ramazan Kan'dan alınan organlar, tedavi için organ bekleyen 4 kişiye yeniden umut ışığı oldu.” dedi.
Afyonkarahisar'da ilk olan bu bağış sonrası, Kan'ın yakınları da gururlu bir üzüntü içinde olduklarını dile getiren Yemenici, “Organ nakli yapılan hastaların en kısa sürede sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz. Organ bağışı yaparak topluma örnek olan aileye de teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Ramazan Kan'ın çocukları ise trafik kazası sonucu yaşamını yitiren babalarının, organ bağışı sayesinde başka hastalara destek olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz