Trafik Kuralları Miniklere Tiyatroyla Öğretiliyor

Trafik kuralı ihlali nedeniyle yaşanan can ve mal kayıplarının önüne geçmek için Türkiye genelinde seferberlik...

Trafik kuralı ihlali nedeniyle yaşanan can ve mal kayıplarının önüne geçmek için Türkiye genelinde seferberlik başlatıldı. Bu kapsamda, tiyatro oyunu haline getirilen trafik kuralları, yaklaşık 1 milyon 500 bin çocuğa eğlenceli bir şekilde öğretildi.

‘Ağaç yaş iken eğilir’ düsturundan hareketle BP, çocuklara trafik kuralını anlatmak için Türkiye turuna çıktı. Anaokulu çağındaki çocuklara yönelik oluşturulan tiyatro gurubu, bugün Kayserili miniklerle buluştu. Melikgazi Belediyesi Konferans Salonu’nu dolduran minikler, “konuşan trafik’ isimli tiyatro oyununu izledi. Elif Yıldız, Sena Taşkapılıoğlu Kornhauser ve Deniz Özdemir’in rol aldığı oyunda, çocuklara trafik işaretleri, yaya geçitleri, trafikte geçiş üstünlüğü, emniyet kemeri kullanımı ile yaya, yolcu ve sürücülerin trafikte uyması gereken kurallar oyun haline getirilerek anlatıldı. Kendilerine sorulan sorularla zaman zaman oyuna dahil olan minikler de, yol güvenliği unsurlarını eğlenceli bir şekilde öğrenme şansı buldu. Tiyatro oyunu sonrası miniklere, tiyatrocular tarafından sertifika dağıtıldı ve toplu halde hatıra fotoğrafı çektirildi.

Reklam
Reklam

Oyunu izleyen Kayseri Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürü Davut Atlı, kural ihlalinin sonuçlarının çok acı olduğunu söyledi. Atlı, çocuklardan burada öğrendikleri kurallara uymalarını ve ailelerine anlatmalarını istedi.

BP Akaryakıt Saha Müdürü Mete Mert de, şu ana kadar yaklaşık 1 milyon 500 bin çocuğa ulaşıldığını ifade etti. Trafik eğitiminin 15 yıldır sürdüğünü anlatan Mert, “BP Türkiye Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu, bugüne kadar 300 bin kilometre yol kat ederek yaklaşık 4 bin okulda ve 170 noktada 5 bin civarında oyun sahneledi.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: