Trafik Kurallarına Uyanlara "teşekkür" Belgesi

Trafik kazalarını engellemek ve can kayıplarını önlemek için halkın bilinçlendirilmesi konusunda herkes hemfikir. Beş lise öğrencisi de eğitim ve bilinçlendirme

Trafik kazalarını engellemek ve can kayıplarını önlemek için halkın bilinçlendirilmesi konusunda herkes hemfikir. Beş lise öğrencisi de eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları konusunda işi sözde bırakmayıp eyleme dökmeleriyle büyüklerine örnek oluyor.

Ayyıldız Anadolu Lisesi'nden beş öğrenci, trafik kulübünde görevli öğretmen Harun Demirbaş ile "Trafikte Ayyıldız Gençlik Hareketi"ni hayata geçirerek, yaya geçidini kullanan ve trafik ışıklarına riayet eden yaya ve araç sürücülerine "teşekkür belgesi" veriyor.

Reklam
Reklam

Okul Müdür Yardımcısı Kadir Ay, projenin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın öncülüğündeki "Trafikte Gençlik Hareketi" kapsamında gerçekleştirilen proje yarışması için hazırlandığını ve yarışmanın da bu ayın 25'in de sonuçlanacağını, ancak trafikle ilgili çalışmalarını sürdüreceklerini anlattı.

Demirbaş ise "Trafikte kızıyoruz, öfkeleniyoruz sabırsızlanıyoruz, 'İnsan böyle nasıl yapar-' diyoruz, eleştiriyoruz ama bunları düzeltmek için hiçbir şey yapmıyoruz" diyerek, belgeleri verdikleri her 10 kişiden biri bile kurallara uymakta daha dikkatli davransa bunun kar sayılacağını belirtti.

Öğrencilerin bugüne kadar 5 bin kişiye teşekkür belgesi verdiğini anlatan Demirbaş, yayalara verilen belgelerde, "Yaya geçitlerini kullanarak sorumlu bir davranış sergilediğinden ve çevrenize de örnek teşkil ettiğinizden dolayı teşekkür eder, sağlıklı ve güzel bir yaşam dileriz", kurallara uyan sürücüle için de "Canlarımızı emanet ettiğimiz değerli şoförümüz, trafik ışıklarına riayet ederek sorumlu bir davranış sergilediğinizden dolayı teşekkür eder, sağlıklı ve güzel bir yaşam dileriz" ifadelerinin yer aldığını anlattı.

Reklam
Reklam

-Önce şaşırıyor sonra seviniyorlar-

Belgeyi alanlar da önce şaşkınlık ardından da sevinç yaşıyor. Öğrenciler de bir süredir önce Pursaklar'da ardından Kızılay'da gerçekleştirdikleri bu uygulamada çok güzel tepkiler aldıklarını belirterek, belgeyi evine asacağını söyleyen, aracının ön camına yerleştiren olduğu gibi okul yaşamında hiç teşekkür belgesi alamamış bir kişinin duygulamasına da şahit olduklarını anlatıyorlar.

Üst geçidi kullanan yaşlı bir teyzenin kendisine verilen teşekkür belgesinin ardından geçidi kullanma sebebinin sorulması üzerine "Çünkü yaşamayı seviyorum" cevabının de her şeyin özetlediğini dile getiren öğrenciler, destek olmak ve harekete katılmak isteyenlerin, Facebook'ta "Trafikte Ayyıldız Gençlik Hareketi", Twitter'da ise @TrafikteAGH adreslerinden kendilerine ulaşabileceklerini kaydettiler.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: