Trafikte Bisikletliye Saygı Turu

Düzce Bisiklet Derneği üyeleri, "Trafikte Bisikletliye Saygı" sloganıyla Batum'dan Düzce'ye bisiklet turu başlattı.

Düzce Bisiklet Derneği üyeleri, "Trafikte Bisikletliye Saygı" sloganıyla Batum'dan Düzce'ye bisiklet turu başlattı.

Düzce Bisiklet Derneği Başkanı Nizamettin Ulaş, Cumhuriyet Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk ekibin üç kişilik olduğunu belirtti.

Turu, Batum'dan başlatacaklarını ifade eden Ulaş, "Rize'den Batum'a gideceğiz. Ardından aynı grup Trabzon'a kadar pedal çevirecek. Trabzon'dan yeni bir ekip ve her ilde üç farklı arkadaşımız trafikte bisikletliye dikkati çekmek için pedal çevirecek. Yaklaşık iki aylık bir turun ardından Düzce'de etkinliği sonlandıracağız" dedi.

Reklam
Reklam

Bisiklet kullanımına dikkati çekmeyi amaçladıklarını ifade eden Ulaş, şöyle konuştu:

"Bisiklet en önemli taşıt. Hava kirliliğinin önlenmesi, yakıt tasarrufu sağlanması ve insan sağlığı açısından bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere süt içilmesini teşvik ettiği gibi, bisiklet kullanımını da teşvik edecek çalışmalar yapmalı."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: