Trafikte En Fazla İhbar 'kırmızı Işık İhlali' Ve 'telefon'a Yapıldı

Adana'da görev yapan fahri trafik müfettişlerince yapılan ihbarlarda ilk sırayı 'kırmızı ışık ihlali' alırken, bunu...

Adana'da görev yapan fahri trafik müfettişlerince yapılan ihbarlarda ilk sırayı 'kırmızı ışık ihlali' alırken, bunu araç kullanırken cep telefonu ile görüşme yapılması takip etti.

Fahri trafik müfettişleri, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce, Adana Valiliği Toplantı Salonu'nda organize edilen; 'Fahri Trafik Müfettişleri Bilgilendirme Toplantısı'nda bir araya geldi. Trafik Denetleme Şube Müdürü Murat Balcı'nın başkanlığında gerçekleştirilen oturumda; Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amiri Hayrettin Selbi de hazır bulundu. Fahri trafik müfettişlerince kent genelinde bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların değerlendirildiği toplantıda; yaşanan sorun ve sıkıntılar masaya yatırılarak, çözüm yolu arandı, görüş ve öneriler ışığında daha verimli bir çalışma ortamı oluşturulması konusu masaya yatırıldı.

Reklam
Reklam

Söz konusu etkinlikte fahri trafik müfettişlerince Adana genelinde 2009, 2010, 2011 yılları ile 2012 yılının ilk 4 aylık döneminde teslim edilen ihbar tutanaklarından yola çıkılarak, trafik idari para cezası karar tutağına çevrilen maddelerin icmaline yönelik rakamlar da açıklandı. Buna göre; 2009 yılında 111 olarak açıklanan kırmızı ışık ihlali, 2010 yılında yüzde 11'lik düşüş ile 100'e gerilerken, bir sonraki 2011 yılında yüzde 2'lik bir düşüş gösterdiği, 2012 yılı Ocak-Nisan Dönemi'nde verilen idari para cezasının da 51 olduğu bilgisi verildi.

Fahri trafik müfettişlerince araç kullanırken sürücülerin telefon ile görüşme yapmasına bağlı olarak, 2009 yılında 72 ihbar tutanağı hazırlandığı, bu rakamın 2010 yılında yüzde 47.5'lik artışla 106'ya ulaşmasına rağmen, bir sonraki 2011 yılında yüzde 37'lik bir düşüş göstererek 67'ye indiği vurgulandı, 2012 yılının ilk dört ayındaki tutanak sayısının da 26 olarak kayıtlara geçtiğinin altı çizildi. 2012 yılı Ocak-Nisan Dönemi'nde fahri trafik müfettişlerince; 19 park ihlali, 11 işaret levhalarına uymama, 17 duraklamanın yasak olduğu yerde durmanın yanı sıra sola dönüş ihlali, indirme-bindirme ihlali, motosikletlerde başlık kullanmama gibi durumlar nedeniyle toplam 164 ihbar tutanağı hazırlandığı belirtildi. 2009 yılındaki tutanak sayısının 396, 2010 yılında 374 ve 2011 yılındaki tutanak sayısının da 360 olduğu hatırlatıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: