Trafikteki Tehlike

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan motor ile motosiklet sürücülerinin karıştığı ölüm ve yaramaları trafik kazalarının önlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan motor ile motosiklet sürücülerinin karıştığı ölüm ve yaramaları trafik kazalarının önlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başlatılan çalışmalarda, trafik kazaların çoğunluğunun küçük yaşta ehliyeti olmayan sürücülerden kaynaklandığı tespit edildi.

Küçük yaşta A1 ve A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmadıkları belirlenen sürücülerin, hayati önem taşıyan "kask" kullanmadıkları, trafik kurallarını ihlal ettikleri ve egzoz sesleri ile çevreye rahatsızlık verdikleri gözlendi.

Reklam
Reklam

Bu tür olumsuzlukların önüne geçmek için hareket geçen trafik denetleme şube müdürlüğüne bağlı ekipler, Gaziantep'in çeşitli noktalarında denetimler yaptı.

Yapılan denetimler sonucunda, kontrol edilen motosiklet sayısı 295, cezai işlem uygulanan motosiklet sayısı 212, trafikten men edilen motosiklet sayısı 34 ve suç tutanağı düzenlenen (sürücü belgesi olmayan) sürücü sayısı ise 18 olarak belirlendi.

Polislerin ildeki can ve mal güvenliğini koruma altında tutma çalışmalarını aralıksız devam ettirdiği bildirildi.

Muhabir: Zerin Özdilek

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: