Trakya Arısını Islah Çalışmaları

Kırklareli'de, Trakya arısının ıslah projesi çalışmaları devam ediyor.

Kırklareli'de, Trakya arısının ıslah projesi çalışmaları devam ediyor.

Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Saygılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklareli Tarım Müdürlüğü, Kırklareli Arı Yetiştiricileri Birliği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Namık Kemal Üniversitesi arasındaki protokol kapsamında, Trakya arısının ıslah projesi çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Trakya arısında bal verimi yüksek bir eko tipi ortaya çıkarmaya çalıştıklarını söyleyen Saygılı, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Çalışmalar kapsamında, hastalıklara karşı dirençli arı kolonileri oluşturulacak. Trakya arısı, Kafkas arısından sonra koruma altına alınan ikinci arı ırkı olma özelliğini taşıyor. Bu yüzden çalışmalara ciddi anlamda önem veriyoruz. Çalışmalar hızla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında arılık sahasında kovan sayımızı da arttırmak istiyoruz. Çalışmalarımızın 1 yıl içerisinde sona ermesini istiyoruz."

Muhabir: Özgün Tiran/Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: