Trakya Birlik'in Açıkladığı Ayçiçeği Avans Alım Fiyatları

EDİRNE (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, destek verilmezse çifçilerin ayçiçeği üretiminden vazgeçeğini bildirdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, destek verilmezse çifçilerin ayçiçeği üretiminden vazgeçeğini bildirdi. İriş, yaptığı yazılı açıklamada, Trakya Birlik'in açıkladığı ayçiçeği avans alım fiyatlarının çok düşük olduğunu belirtti. Verilen fiyatlarla, çiftçinin maliyetlerini karşılayamayacağını ifade eden İriş, şunları kaydetti: "Geçen sene ayçiçeğin alım fiyatı bin 150 liraydı, bu yıl bin 170 lira. Üretici bu yılki fiyatlarla zararın altından kalkamaz. Fiyatlar, ayçiçeği ihtiyacımızın yarıya yakın kısmı ithalatla karşılandığı için böyle oluyor. İthalat yapılan ülkelerde mazot, gübre, ilaç gibi girdilerin düşük maliyetli. Yani yerli üreticimiz onlarla rekabet edemiyor. Hedef üreticinin korunup, üretimin arttırılması ise maliyetler düşürülmeli, tarıma verilen destek arttırılmalıdır. "Destek verilmezse çiftçi ayçiçeği üretiminden vazgeçer. Bu durumda ithalat giderek artar ve Türkiye'de yağ piyasası birkaç yabancı şirketin eline geçer. Bunun vebalini hükümet ödeyemez."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: