Trakya Gümrük Ve Ticaret Bölge Müdürlüğü'ne Iki Ödül Birden

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Edirne ve İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat...

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Edirne ve İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerine, Dünya Gümrük Örgütü (WCO) tarafından 'Üstün Liyakat Ödülü' verildi.

Bölge müdürlüğünün sorumluluk sahasında bulunan sınır kapılarında 2012 yılında 500 civarında kaçakçılık olayı ortaya çıkarıldı.
İnsan kaçakçılığından ticari eşyaya kadar çok sayıda olay içerisinde en dikkati çeken ise uyuşturucuda elde edilen başarı oldu. Geçen yıl içerisinde sınır kapılarında gümrük görevlilerinin yaptıkları operasyonlarda bir ton 580 kilogram eroin maddesi ele geçirildi.
Gümrük kapılarında ele geçirilen uyuşturucu miktarı, Türkiye’nin diğer gümrük kapılarında ele geçirilen miktarın yüzde 71’ini oluşturdu.

Reklam
Reklam

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı birimlerin elde ettiği başarı Dünya Gümrük Örgütü’nün dikkatini çekti. Örgüt, kaçakçılıkla mücadele konusunda elde edilen başarılardan dolayı Türkiye’de Edirne, İpsala ve İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerini 'Üstün Liyakat Ödülü' verdi.

Ödüller Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Dünya Gümrük Günü nedeniyle düzenlediği programda takdim edildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Edirne ve İpsala Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürleri İsmet Erçetin ve Cemallettin Altuk’a ödüllerini verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: