Trakya karanlığa gömüldü

Doğalgaz Çevrim Santrali'ndeki teknik arıza nedeniyle enterkonnekte sisteme enerji verilemedi. Arıza nedeniyle bazı illere yaklaşık...

Doğalgaz Çevrim Santrali'ndeki teknik arıza nedeniyle enterkonnekte sisteme enerji verilemedi. Arıza nedeniyle bazı illere yaklaşık bir saat elektrik verilemedi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santralindeki Türkiye Elektrik iletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait akım trafosundaki arıza nedeniyle enterkonnekte sisteme enerji verilemedi. Arıza nedeniyle Trakya Bölgesi’nde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’ndeki tüm yerleşim birimlerinde elektrik kesintisi yaşandı.

Karanlığa bürünen bölgede güvenliği sağlamak için polis ekipleri tepe lambalarını açarak ana arterler üzerinde devriye attı.

Reklam
Reklam

TELEFONLAR KİLİTLENDİ
Elektrik kesintisi nedeniyle karanlıkta kalan işyeri sahipleri ve evlerinde bulunanlar mum yakarak kesintinin giderilmesini bekledi.

186 numaralı elektrik çağrı merkezi telefonu kilitlenirken bir süre sonra tamamen kapandı. TREDAŞ’ın telefonlarına uzun bir süre ulaşılamadı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz