"Trakya Romanlarıyla Buluşma" Programı

EDİRNE (AA) - Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Roman kardeşlerimizle bu ülkede yaşayan diğer vatandaşlarımız arasında bir fark yoktur, olmamalıdır" dedi.

Roman Dil ve Kültür Enstitüsü Bozdağ, Demokratikleşme Paketi ile Roman Dil ve Kültür Enstitüsü'nün kurulmasına karar verildiğini anımsatarak, şöyle devam etti: "İnsanların dilleri, renkleri, aidiyetleri Allah'ın ayetlerindendir, Allah yaratmıştır, şereflidir, azizdir. İçinizde dilini, dinini, anasını, babasını seçmek için yaradana dilekçe yazan oldu mu ? Beni Türk yaradan Rabbim ötekinin Kürt, Roman, Çerkez yaratmış. Bu Allah'ın taktiridir. Beni Roman yaratabilirdi. O yüzden biz dilleri, kültürleri aziz biliyoruz. Bu dillerin zenginlik sayıyor, yaşaması için de gayret sarf ediyoruz. Bunlardan biri de ilk defa Roman kardeşlerimizin dili ve kültürü üzerinde araştırma yapacağı bir enstitü kurulmasıdır. İnşallah kurulduğu yer de Edirne olacaktır." Bozdağ, ön yargı duvarlarını yıkmak için zaman ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu, tüm vatandaşların, Roman vatandaşların el ele, gönül gönüle verdiği taktirde ön yargıların, kalplerdeki ayrımcılığın biteceğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: