Trakya Üniveristesi Bünyesinde Edirne’ye 20 Yataklı Bağımlılık Merkezi Açılacak

Türkiye’deki 23’üncü Bağımlılık Merkezi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Edirne’de açılıyor. Toplamda 20 yatağın olacağı...

Türkiye’deki 23’üncü Bağımlılık Merkezi, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde Edirne’de açılıyor. Toplamda 20 yatağın olacağı merkezde sigara, alkol ve uyuşturucu bağımlıları tedavi görebilecek.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimliği tarafından düzenlenen sağlık toplantıları kapsamında Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdal Vardar, ‘Alkol ve Madde Bağımlılığı’ konulu basın toplantısı düzenledi. Aynı zamanda Yeşilay Haftası olması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Prof. Dr. Erdal Vardar, Trakya Üniversitesi bünyesinde açılacak Bağımlılık Merkezi’nin resmi açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini belirtti.

Reklam
Reklam

EDİRNE’DE AÇILACAK BAĞIMLILIK MERKEZİ 20 YATAKLI OLACAK

Bu haftadan itibaren klinik hasta kabulüne başlanacağını ifade eden Vardar, Türkiye’de toplamda 22 Bağımlılık Merkezi olduğunu ve 23’üncüsünün de Edirne’de hizmete gireceğini söyledi. Türkiye’deki Bağımlılık Merkezlerindeki toplam yatak sayısının 550 olduğunu, Edirne’de hizmete girecek merkezin ise 20 yataklı olacağını kaydeden Vardar, personelin hizmet içi eğitimlerinin tamamlandığını ve merkezin başta Edirne olmak üzere tüm Trakyalılara hizmet vereceğini belirtti. En çok kullanılan bağımlılık yapıcı maddenin sigara ve alkol olduğunu ifade eden Prof. Dr. Erdal Vardar, bağımlılık ile ilgili şu bilgilileri verdi:

‘MUTLAKA PROFESYONEL DESTEK ALINMALI’

“Bağımlılık sosyal ve kronik bir hastalıktır. Tedavisi zor ve pahallı. Hukuki sorunlar yarattığı için bağımlılık yapıcı madde kullanan insan sayısının istatistikînin yapımı biraz zor. Alkol, sigara ve ya uyuşturucu kullanan insanların topluma yansımaları rahatsız edici olabiliyor. Kaza, şiddet, intihar bu yansımalardan birkaçı. Bağımlı kişilerin en büyük sosyal sorunlarından biri, zararlı olduğunu bile bile hala o maddeyi kullanması. Bağımlılık bir beyin hastalığı olduğu için iradeli ve güçlü olunması fayda sağlamaz. Birey mutlaka profesyonel destek almalı.”

Reklam
Reklam

Trakya Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından ‘Bağımlı Olma Özgür Ol’ isimli bir projenin de hayata geçirileceğini kaydeden Vardar, proje sayesinde gençleri alkol, sigara, uyuşturucu ve internet bağımlılığından kurtarmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: