Trakya Üniversitesi Öğrencileri 2011 Yılında Van’da Meydana Gelen Depremi Unutmadı

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Anabilim Dalı Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri,...

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Anabilim Dalı Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında “Edirne’den Van’a Engelleri Kaldıralım” projesini gerçekleştirdi.

Van Erciş’te bulunan Erciş Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu’nda okuyan zihinsel engelli öğrencilere maddi ve manevi anlamda destek olmak için yardım projesi toplayan üniversiteli öğrenciler hazırladıkları kolileri Van’a gitmek üzere yola çıkardı.

Proje danışmanı Öğretim Görevlisi Zübeyde Omurtay, yardım amaçlarının 2011 yılında Van’da meydana gelen depremin acılarını silmek olduğunu belirtti. Gerçekleştirdikleri projeyle Edirne’den Van’a köprü kurmayı amaçladıklarını kaydeden Omurtay, “Bu projeye öğrencilerimin duyarlılığı sayesinde başladık. İnternet üzerinden okulu bulduk ve telefonla onlara ulaştık. Okuldaki 35 öğrenciye bu kapsamda yardımda bulunacağız” dedi.

Reklam
Reklam

Engelli öğrencilere yönelik kitaplar, oyuncaklar, boyama kitapları, 1 adet tekerlekli sandalye, perde, masa örtüleri, ayakkabılar, yazlık ve kışlık giysiler, beden eğitimi dersi için gerekli malzemeler 25 koli ile gönderildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: