Trakya'da Buğday Hasadı Başladı

EDİRNE (AA) - HAKAN ŞAHİN - Trakya'da buğday hasadı başladı. Edirne'de buğdaydan alınan verim çiftçinin yüzünü güldürürken, Kırklareli'de çiftçiler rekolte kaybı nedeniyle hayal kırıklığı yaşadı.

"Allah'a şükür verimden memnunuz" Edirneli çiftçilerden Murat Yarar, bu yıl 660 dönümlük bir alana buğday ekimi yaptığını, hasat zamanının gelmesiyle ailece buğdayları biçmeye başladıklarını anlattı. Yağışların zamansız olması nedeniyle geçen seneye göre verim kaybı yaşadıklarını dile getiren Yarar, "Buğday hasadımız başladı. Ama beklentiler geçen seneki gibi olmadı. Son yağışlar buğdaylara yetişmedi. Ama buna da şükür. Dönüm başına yaklaşık 450-500 kilogram buğday aldık. Bazı bölgelerde dönüm başına 250 kilogram buğday aldıklarını duyduk. Allah'a şükür verimden memnunuz" dedi. Çiftçi Ahmet Tok ise Kırklareli'de yaklaşık 20 dönümlük alanda buğday ekimi yaptığını, bugün hasadını yaptığı buğdayda dönüm başına aldığı 250-300 kilogram verimin hayal kırıklığı yaşattığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: