Trakya’da Fiyatı En Çok Artan Ürün Sivri Biber Oldu

Trakya’nın 3 ilinde yapılan istatistikte geçtiğimiz Mart ayında fiyatı en çok artan ürünün yüzde 46...

Trakya’nın 3 ilinde yapılan istatistikte geçtiğimiz Mart ayında fiyatı en çok artan ürünün yüzde 46 ile sivri biber olduğu açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu Edirne Bölge Müdürlüğü, tüketici fiyatları endeksinde Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinden oluşan İstatistiki Bölge bazında, 2013 yılı Mart ayında TÜFE’deki bir önceki aya göre yüzde 0.66’lık artış oranı ile 26 İstatistiki Bölge arasında en çok artış gösteren 10. Bölge oldu.

Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinden oluşan İstatistiki Bölge bazında 2013 yılı Mart ayında fiyatı en çok artan ürünler; Biber Sivri (yüzde 46.30), Domates (yüzde 14.15) ve Ayakkabı (Çocuk için) (yüzde 11.00) olup, fiyatı en az artan veya düşüş gösteren ürünler; Salatalık (yüzde 29.98), Yeşil Soğan (yüzde 10.33) ve Kazak (Çocuk için yüzde 6.36) olduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: