Trakya’Da Referanduma Yoğun Ilgi (2)

OY KULLANMAYA SEDYELERLE GELDİLER Edirne'de devam eden referandum oylaması için hasta, yaşlı ve yürüyemeyenler için Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Halk

OY KULLANMAYA SEDYELERLE GELDİLER
Edirne'de devam eden referandum oylaması için hasta, yaşlı ve yürüyemeyenler için Edirne Belediye Başkanlığı ve Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri ekiplerince, servis hizmeti yapıldı. Evlerinden alınan hastalar oy kullanacak okullara ambulanslarla getirildi. Plevne İlkokulu'na oy kullanmak için getirilen obez hastası 80 yaşındaki Mukaddes Sevinç, oy kabinine sedye ile götürüldü. Oyunu kullandıktan sonra sandıktaki oyunu da sedye üzerinde yatarak kullanan Sevinç, "Oy kullanmak çok önemli, yürüyemediğim halde bu şekilde gelerek oy kullanmak istedim" dedi.
Gazi İlkokulu'na belediye nakil ambulansı ile getirilen 82 yaşındaki Mukadder Kurtiş ise giriş katta bulunan 1144 nolu sandıkta oyunu kullandı. Okula sedye ile getirilen Kurtiş, kabinde tek başına oy kullandıktan sonra şeffaf sandığa zarf atarak oy kullandı. 82 yaşında olduğunu ve yürüyemediğini anlatan Kurtiş, "Oyumu kullandığım için mutluyum, herkes oyunu kullansın" şeklinde konuştu. Tekidağ'da 81 yaşındaki Resmiye Aytak, Sağlık Müdürlüğü ambulansı ile evinden alınarak sedyeyle oy kullanacağı 50'nci Yıl Ortaokulu'na getirildi. Kabinde tek başına oy kullanan Resmiye Aytak, daha sonra sedye üzerinden zarfı şeffaf sandığa attı.
SANDIĞA KEDİSİYLE GELDİ
Edirne'de Damla ve Hakan İnceoğlu çifti evde tek bırakamadıkları 'Köpük' isimli kedileriyle Ertem Lisesi'ne oy kullanmaya geldi. Hakan İnceoğlu, “Kedimiz evde yalnız kaldığında çok ağlıyor. Biz de buna dayanamadığımız için her yıl yanımızda getiriyoruz. Oy kullanmaya kedimizle birlikte geldik. O bize şans getiriyor” dedi. Kedileri 'Köpük' ile birlikte seçim zarfını sandığa bırakıp oy kullanan İnceoğlu çifti başta sandık görevlileri olmak üzere oy kullanmaya gelenlerin de ilgi odağı oldu.
EDİRNE'DE KATILIM YÜKSEK
Edirne'de sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan devam ediyor. 400 kişinin yer aldığı sandıklarda katılım oranlarının öğlen saatlerinde yüzde 50'ye ulaştığı belirtildi. Edirne Valisi Günay Özdemir, kentte seçimle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını ve gerekli tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: