Trakya’Da Seçime Yoğun Katılım

EDİRNE, KIRKLARELİ, TEKİRDAĞ, Sabah saatlerinde sandık başına giden Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde 1 milyon 23 bin 685 seçmen 3 bin

EDİRNE, KIRKLARELİ, TEKİRDAĞ, Sabah saatlerinde sandık başına giden Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde 1 milyon 23 bin 685 seçmen 3 bin 802 sandıkta oy kullanacak. Edirne'de saat 08.00’de başlayan oy verme işlemine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Oy kullanmak için İlhami Ertem Anadolu Lisesi’ne gelenler, bazı sandıkların önünde kuyruk oluşturdu. Üç milletvekili çıkaracak olan kentte sandığa gidenler üzerinde ‘evet’ yazılı kaşelerle siyasi parti logolarının bulunduğu pusulalarında oyunu kullanarak şeffaf sandıklara attı. Bu seçimin çok önemli olduğunu kaydeden seçmenler, herkesin sandık başına gitmesi gerektiğini söyledi. Sandık görevlileri seçmenlerin oy kullandıkları sırada cep telefonlarını yanlarına almalarına izin vermedi. Edirne’de YSK verilerine göre 989 sandıkta 304 bin 178 seçmen oy kullanacak.
KIRKLARELİ’NDE DE KATILIM YOĞUN
Kırklareli’nde de seçime ilgi yoğundu. Seçmen kağıdı ve kimlik belgeleri ile sandıkların bulunduğu okullara giden Kırklarelililer 3 vekil seçmek için oy kullandı. Kentte 849 sandıkta toplam 264 bin 150 seçmen oy kullanacak.
TEKİRDAĞ’DA SEÇİM
6 milletvekili çıkaracak olan Tekirdağ’da sabah 08.00’da başlayan oy verme işlemine seçmenler yoğun ilgi göstererek katılım sağladı. 1964 sandığın kurulduğu Tekirdağ’da 662 bin 357 kişi oy kullanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz