Trakya’nın Gümrüklerinde 6 Milyonluk Eroin Operasyonu

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli gümrük sahalarında aynı...

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kapıkule, İpsala ve Hamzabeyli gümrük sahalarında aynı gün yapılan 3 ayrı operasyonda yaklaşık 6 milyon 630 bin TL değerinde 100 kilo 651 gram eroin ele geçirildi.

İlk operasyon Hamzabeyli Gümrük Sahasında yapıldı. Hamzabeyli Gümrük ve Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği personelince yapılan saha devriye ve kontol sırasında yurtdışına çıkış yönünde park halinde bulunan TIR’ın altında üç adet çuval tespit edildi. Çuvallarda yapılan kontrollerde, 4 milyon 160 bin TL değerinde 120 pakette 62 kilo 907 gram gelen eroin ele geçirildi.

Reklam
Reklam

Diğer operasyon ise Kapıkule Gümrü Sahası’nda yapıldı. MİT (Milli İstihbarat Teşkilatı) Edirne Bölge Başkanlığı ile Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, Kapıkule Yolcu Salonu’na gelen Yunanistan Uyruklu, K.L . isimli şahsın aracı şüpheli bulundu. X-Ray cihazına sokulan araçta, yoğunluk tespit edildi. Narkotik Dedektör Köpeği Bonny’nin de katıldığı operasyonda, Bonny’nin aşırı tepki vermesi üzerine araçta yapılan detaylı aramada, 38 paket halinde toplam değeri 1 milyon 425 bin TL olan 20 kilo 637 Gram eroin ele geçirildi.

İpsala Gümrük Sahası’nda da MİT Edirne Bölge Başkanlığı ile yapılan ortak çalışma neticesinde Yunanistan uyruklu E.K isimli kadının kullandığı otomobilde yapılan X-Ray taramasında yoğunluk tespit edildi. Araçta yapılan detaylı aramada, aracın arka tamponu ile stepne arasında yapılan gizli bölmede saklanmış, piyasa değeri 1 milyon 420 bin 620 TL olan 17 kilo 377 gram eroin ele geçirildi.

Operasyonlarla ilgili olarak Yunanistan Uyruklu K.L ve K.D. isimli şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: