Tren kazasının ilk duruşması başladı

SAKARYA (İHA) - Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde 22 Temmuz tarihinde meydana gelen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği hızlandırılmış tren kazasıyla ilgili ilk duruşma, bugün Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Ekspresi'nin tutuklu makinistleri Recep Sönmez, Fikret Karabulut ve tutuksuz yargılanan tren şefi Köksal Coşkun, sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Sakarya Adliyesi'ne getirildi. Savcılıkça hazırlanan iddianamede, tren şefi Köksal Coşkun, 1. makinist Fikret Karabulut ile 2. makinist Recep Sönmez hakkında 5'er yıla kadar ağır hapis istenmişti. Pamukova Cumhuriyet Savcılığı'nca oluşturulan bilirkişi raporunda, kazada TCDD 8'de 4, birinci makinist Fikret Karabulut 8'de 3, ikinci makinist Recep Sönmez ise 8'de 1 kusurlu bulunmuştu. Kusurlu görülmeyen tren şefi Köksal Coşkun ise tahliye edilmişti.
Bugünkü duruşmaya makinistlerin avukatları Sami Almaz, Zafer Kazan, Seçkin Yakuş, Filiz Sarp, Salih İkizler ve İsmail Gürses, müdahil avukatlar olarak ise Demircan Dilek, Sibel Aydın, Ertuğrul Güven, Suat Kirazcı ve Şener Atılgan katıldı.

Reklam
Reklam

Mahkemeyi ayrıca Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay ile kızı İrem Candan'ı kazada kaybeden Berrin Candan da izledi. Mahkemeyi izlemeye gelen Emrullah Demircan isimli bir makinist ise gözyaşlarına hakim olamadı.
Duruşma basına kapalı olarak devam ediyor.