"Tren Yolu Bayburt'tan Geçsin" Kampanyası Başlatıldı

Bayburt'ta, "Tren Yolu Bayburt'tan Geçsin" imza kampanyası başlatıldı.

Bayburt'ta, "Tren Yolu Bayburt'tan Geçsin" imza kampanyası başlatıldı.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Yeni Cami önünde başlatılan kampanyaya, Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Necip Pekmezci, Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yumak, Memur-Sen İl Temsilcisi Fikret Özbey, Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneği (BEKDER) Başkanı Mete Emir, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Haluk Akkoyunlu ile vatandaşlar katıldı.

Pekmezci, burada yaptığı açıklamada, imza kampanyasının herhangi bir siyasi parti ya da sivil toplum kuruluşuna ait olmadığını belirterek, "Doğu vilayetlerini sahile bağlayan tek önemli yolun tarihi İpek Yolu olduğu bir gerçektir. Erzurum, Bayburt ve Trabzon gibi tarihi yerleşim merkezleri bu yol sayesinde ticari, sosyal ve kültürel açıdan yakın bir irtibat kurmuş olmakla birlikte Bayburt'un yeraltı zenginliklerinin gün yüzüne çıkmasına vesile olacaktır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kente demir yolunun gelmesi halinde yatırımların da artacağını savunan Pekmezci, şöyle devam etti:

"Bayburt için çok önem arz eden demir yolu projesinde ikinci milletvekilimiz, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tren yolu güzergahının Bayburt'tan geçmesi için var gücüyle her türlü çabayı sarf edeceğine kalpten inanıyoruz. Bir zamanlar Bayburt'umuzun il olması fikri ortaya atıldığında bu beldenin evlatları nasıl 7'den 70'e var gücüyle mücadele etmiş ve geleceğine sahip çıkmış, Araklı tünelinde de aynı hassasiyeti göstermişse bugün de aynı aşk ve azimle davasına sahip çıkacak, böylelikle birilerinin 'hayal' diye gördüğü bu hizmetin Bayburt'umuza kazandırılmasını sağlayacaktır."

Pekmezci, bir hafta süresince toplanacak imzaların, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na gönderileceğini kaydetti.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Burak Altunöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz