Trilyonluk bina çürümeye terk edildi

MARDİN (İHA) - Mardin'in Midyat İlçesi'nde, 5 yıl önce inşa edilen Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait bina atıl durumda bekliyor.

Endüstri Meslek Lisesi ile İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) İlköğretim Okulu yanında bulunan metruk bina kaderine terk edildi. 5 yıl önce temeli atılan ve

İMKB tarafından yaptırılan ilköğretim okulundaki öğrenciler için yemekhanene olarak düşünülen bina, hizmete girmeden çatısı dağılmış, kapıları ve pencereleri kırılmış bir şekilde hazin sonunu bekliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Midyat Eğitim-Bir-Sen Başkanı Mehmet Yıldız, inşası 5 yıl önce bitirilen atıl durumdaki binaya sahip çıkılmasını isteyerek, "Midyatlı olarak, bizim bu binaya ihtiyacımız bulunmamaktadır. Ancak, ilçemizin merkezindeki bu yapının çürümeye terk edilmesine gönlümüz razı olmaz. Bu konuda yetkilileri ve milletvekillerini göreve çağırıyorum" dedi.

Reklam
Reklam

Milli servet niteliğinde olan binanın kültür merkezi olarak kullanılabileceğini öneren Yıldız, "Binanın tadilattan geçirilerek bir kültür merkezi, bir sosyal tesise dönüştürülmesini talep ediyoruz. Tek isteğimiz, bedeli ne olursa olsun bu kaderine terk edilen binanın ilçemiz ekonomisine kazandırılmasıdır. Milli servet niteliğinde olan bu bina, kültür merkezi için kullanılabilir, başka bir amaç için kullanılabilir. İlçemizde yıllardır bir kültür merkezi bulunmadığından, sosyal ve kültürel faaliyetler için uygun salon bulamama sıkıntısı devam etmektedir. Halbuki, yıllardır yapılmasına rağmen bomboş bulunuyor. Borsa ilköğretime ait olan ve Endüstri Meslek Lisesi bahçesinde bulunan bina, bu iş için uygundur" diye konuştu.

Trilyonluk binanın küçük bir kısmı, Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri için yemekhane olarak kullanılıyor. Yapılacak onarımla hemen faaliyete geçebilecek durumda olan bina, bay ve bayan tuvaletlerinin yanı sıra geniş bir kullanım alanına sahip bulunuyor.