Troy atı Çanakkale'ye getirildi

ÇANAKKALE (İHA) - Başrolünü Brad Pitt'in oynadığı Troy filminde kullanılan ve ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın girişimleri ile Warner Bros film şirketi tarafından Türkiye'de hibe edilen Troia atının parçalarının bulunduğu 3 konteynır TIR'larla Çanakkale'ye getirildi.

Sabah erken saatlerde Kocaeli üzerinden Çanakkale'ye getirilen Troia atının, Çanakkale turizmine büyük katkı sağlayacağını belirten Vali Süleyman Kamçı, "Troy filminde kullanılan at Çanakkale'ye geldi. Bizim amacımız onu Çanakkale'nin içinde sergilemek ve Çanakkale turizmine katkıda bulunmak. Bu nedenle gelen atı en kısa sürede Hükümet Konağı önündeki meydanda en az bir yıl süre ile sergileyeceğiz. Ancak atın kurma işlemlerine maalesef Almanya'dan gelen teknik ekipteki gecikme nedeniyle 6 Eylül'den itibaren başlanabilecek. Dolayısı ile 1 haftalık ön montaj, ondan sonra 10 günlük bir montajla tahmini 20 Eylül'de atımız Valiliğin önündeki yerini almış olacak. Ondan sonra Belediye Başkanlığımız da çok hızlı bir şekilde Troia Parkı diyeceğimiz 18 Mart tepesindeki parkta hızlı bir çalışma yapacak ve atımızı boğazdan geçen bütün gemilerin görebileceği şekilde oraya yerleştireceğiz. Umuyorum ve temenni ediyorum ki Troia atı Çanakkale'nin mevcut olan turizmini katkıda bulunur" dedi.

Reklam
Reklam

Valilik önünde bulunan tırlardaki konteynır içindeki toplam 350 parçadan oluşan atın, gerekli gümrük işlemlerinin yapılmasının ardından Valilik tarafından belediyeye yediemin olarak teslim edileceği ve atın Eylül ayına kadar belediyenin atölyesinde saklanacağı açıklandı.

Troy filminde kullanılan ve Japonya'dan gemi ile önce İstanbul'a getirilen at heykeli çelik çerçeveden oluşan fiber glas ise kaplı bulunuyor. Yüksekliği 12.4 metre, genişliği 6 metre ve uzunluğu da 10 metreyi bulan 12 ton ağırlığındaki at maketi filmin en kritik sahnesinde kullanıldığı için hafızalarda yer etmişti.