TRT 6'da Silopi Ve Bölgenin Sorunları Konuşuldu

Kürtçe yayın yapan TRT 6, Şırnak’ta özel programlar düzenleyerek bölgenin sorunlarını konuştu. Silopi’de yapılan özel...

Kürtçe yayın yapan TRT 6, Şırnak’ta özel programlar düzenleyerek bölgenin sorunlarını konuştu. Silopi’de yapılan özel programa İlçe Kaymakamı Suat Demirci, Şırnak Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu ve 4 iş adamı katıldı.

Silopi Grand Otel'in bahçesinde yapılan programda Silopi Kaymakamı Suat Demirci, ilçe hakkında bilgi verdi. Kaymakam Demirci, Habur Sınır Kapısı ile ilçenin ülke ekonomisine yaptığı katkıları anlattı. Program sunucusunun sorularını yanıtlayan konuklardan Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, Cizre-Habur arasında yapılan Karayoluna değindi. Haşimoğlu, “Yıllardır bu yol bitirilemedi. Şırnak Valiliği bir yılda yüzlerce kilometre yolu asfaltlayabiliyor. Ancak karayolları 50 km’lik yolu niye bitiremiyor. Bunu çok merak ediyoruz. İşi yapamıyorlarsa söylesinler. İşin yapılması için ihalede düşük teklif verene değil, işi bilene verilmesi gerekir. Eğer karayolları bu yolu yapamıyorsa Şırnak Valiliği'ne versin.”diye konuştu.

Reklam
Reklam

İş adamlarından Murat Hamaloğlu ise, Silopi ilçesinde esnafların yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Hamaloğlu esnafların askerlerin çarşıya bırakılması talebi olduğunu ve bu beklenti içerisinde olduklarını dile getirdi. Ruşen Tellioğlu isimli iş adamı da, Görümlü Beldesi yakınlarında bulunan su kaynaklarının temiz ve hijyenik olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Silopi Grand Otelde TRT 6 kanalı tarafından düzenlenen programa; Silopi Kaymakamı Suat Demirci, Şırnak Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, Çiftçilerden Nuri Haşimoğlu, iş adamları Murat Hamaloğlu, Ruşen Tellioğlu ve Silopi’nin kanaat önderlerinden Ahmet Bilen katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: