TRT, Atilla Kart'ı mahkemeye veriyor

ANKARA (ANKA) - TRT Genel Müdürlüğü TRT'de kadrolaşma olduğu iddiaları nedeniyle CHP Konya milletvekili Atilla Kart'ı mahkemeye veriyor.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "CHP Konya milletvekili Atilla Kart, bir basın toplantısı düzenleyerek "TRT'de yandaş kadrolaşma" yapıldığını iddia etmiştir. Atilla Kart'ın yalan ve yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmasını, TRT yönetimi, hukuku mecraya çekip; adalet önünde atılan iftiraları soracaktır." denildi.

TRT'nin konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Reklam
Reklam

"41 yıllık televizyon tarihimizin en büyük atılımlarını en az personelle yapan ve TRT tarihinin en az personel alan yönetimlerinden birini, mesnetsiz ifadelerle karalayan Atilla Kart; yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltmıştır.

TRT'ye Sn. İbrahim Şahin döneminde iddia edilen rakamlarda eleman alınmamıştır. Yine sağ medyadan alındığı iddia edilen 22 kişi, işe alındığı iddia edilen rakamın ancak yüzde 3'üdür.

Yine birkaç Amasyalı çalışanımızın ismini kamuoyuna açıklayan Atilla Kart; "hemşehri kadrolaşmasından" bahsederken, 7 bin kişilik çalışanımız içinde bahsettiği Amasyalı çalışan sayımızın binde bir olduğunu unutmamalıdır.

22 sözleşmeli çalışanımızın adını vererek kimlik baskısı yapan Atilla Kart'ın; TRT'ye sağ basından alınan kişileri öz geçmişleriyle yazıp hedef gösterirken; NTV, TV8, FOX TV, Kanal D, ATV, Sabah, Flaş Tv, CNN, gibi basın kuruluşlarından gelenleri görmezden gelmesi oldukça manidardır.

Demokrasi ve hukuk alanında her gün yeni bir gelişmenin yaşadığı Türkiye'de, insanları emekleri için sınıflayanlar, hukuk önünde bunun açıklamasını yapacaklardır." (ANKA)

Reklam
Reklam