TRT Kameramanı Yürü'nün 'İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde’ Adlı Romanı Çıktı

TRT Mersin bürosunda kameramanlık yapan Mustafa Yörü’nün ‘İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde’ adlı romanı çıktı....

TRT Mersin bürosunda kameramanlık yapan Mustafa Yörü’nün ‘İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde’ adlı romanı çıktı. Kurgan Edebiyat tarafından yayınlanan 672 sayfalık roman, yazarın ilk kitabı olma özelliğini taşıyor.

Yazar Mustafa Yürü, dönem romanı olma özelliğini taşıyan kitabının, okuyucuyu 13. yüzyıla götürdüğünü belirtti. Türk edebiyatında fazla işlenmeyen bu dönemi, kitapta birbirinden ilginç hikâyelerle anlattığını ifade eden Yürü, zengin bir içeriğe sahip romanın Harezm Devleti’nin yıkılış sürecinde Moğollardan kaçan Tebrizli Semerkandi Ailesi’nin göç kervanıyla başladığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Yazar Mustafa Yürü, kitapla ilgili şunları söyledi: “Okuyucu, kendini bir macerada Harezm Devleti’nin son sultanı Celaleddin Harezmşah’ın yanında Moğollarla mücadele ederken, diğerinde Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad’la savaşırken bulabiliyor. Aşklar, savaşlar, isyanlar ve kavgaları abartısız, sade bir dille okuyucuya sundum.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: