Reytingleri ölçen AGB'nin, bu iki diziyle ilgili olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Kayalıoğlu, şunları söyledi:
"Dizilerin seyredilmesini teşvik etmek için reyting cihazı bulunan evlere aylık 300 TL teklif edildiği tespit edildi. Evlere bırakılan telefon numaraları ve isimler vardı, araştırıldı. Özellikle, ‘Ayrılık'ın adı geçiyor. ‘Çılgın Kanal'ın adı ise sadece iki evde geçmiş. Problem, bu evlerden gelen ölçümlerdeki ani değişim üzerine fark edildi. AGB hemen denetçiyi uyardı." Etkilenen ev sayısının 20'ye yakın olmasından şüphelendiklerini söyleyen Kayalıoğlu, "Bu evler, hemen ölçüm dışı bırakıldı. Savcılık raporuna göre çok ciddi bir tazminat davası açılacak. Belki TRT bile dava açabilir" dedi.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in reyting ölçümlerinin inandırıcı olmadığını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu anımsatan TRT yetkilileri, şunları söyledi:
"Bu sahtekârlığı kim yapıyorsa cezasını çekmeli. Savcılık raporuyla suç tespit edilirse, biz de bu olaya karıştırdıkları için sorumlu kişiler hakkında davamızı açarız."
Çılgın Kanal'ın ilk dizisi olduğunu belirten Yasemin Nak, şöyle konuştu: "Dizimin adını böyle bir olayda geçiriyorlarsa, bunu kanıtlamaları gerekir. Ben de suç duyurusunda bulunacağım. Çok büyük haksızlık yapılıyor. Reyting listesine bakın, dizimizin reytingleri çok düşük zaten. TRT'ye reyting barajını aşamadığım için ceza ödediğim oluyor. Ayrıca, ben yeni bir yapımcıyım zaten, o işleri hiç bilemem." Ayrılık dizisinin yapım şirketi Akademi Neo ise bir açıklama yapmadı.