TRT'ye Arda isyanı!...

TRT Spor, Arda Turan'ın somon rengi formalarla ilgili küfürlü yorumlarını ekrana getirerek milli oyuncuyu zorda bıraktı.

Devlet televizyonunun böyle bir yayına imza atması büyük tepki gördü. Galatasaray, olayla ilgili suç duyurusunda bulunmayı kararlaştırırken, kasedi sızdıranlar araştırılmaya başlandı.

[**MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN

**](http://www.facebook.com/spormynet)

[**SPOR TOTO SÜPER LİG'DEN SON GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN

**](http://spor.mynet.com/sportv/)

Spor'un önceki gece ekrana getirdiği, Galatasaray kaptanı Arda Turan'ın somon rengi formalarla ilgili küfürleri gündemi belirledi.
Devlet televizyonunun böyle bir yayına imza atması ve birçok yayıncı kuruluşa para karşılığı verilmek istendiği ileri sürülen bu görüntüleri geri çevirmemesi tepkiye yol açtı.

Reklam
Reklam

Kaset gökten mi düştü! TRT 3'te yayınlanan kaset öncesi yapılan sunumda, "Bu görüntüler nasıl sızdı, sızdırıldı, biz de anlamadık" denmesi de büyük tepki gördü.
Kanaltürk'te "Bize de geldi kaset. Para istediler. Almadık" diye açıklama yapılırken, TRT'nin aynı kaynaktan görüntüleri almasına rağmen, "Biz de bilmiyoruz" yorumunda bulunması, sarı-kırmızılı camiada "Gökten mi düştü bu görüntüler" tartışmalarını yarattı.
Görüntüler ekrana geldikten sonra programa telefonla bağlanan Arda, "Fikrim değişmedi. Formanın rengini hâlâ beğenmiyorum. Adnan abiye (Sezgin) şaka yollu isyan ediyorduk. Önceki yıl da turuncu forma vardı. Bu sefer de pembe olunca tepki verdik. Biz her zaman parçalı formayı giymek istiyoruz" diyerek kendini savundu.
Galatasaray ise yaptığı açıklamada, görüntülerin medyaya sızdırılması nedeniyle suç duyurusunda bulunacağını bildirdi. Açıklamada, "Bu çirkin tezgaha bilerek ya da bilmeyerek alet olup, rating savaşı rüzgârına kapılarak bizleri hayrete düşüren TRT Spor kanalını şiddetle protesto ediyoruz. Söz konusu kaset servisini yapanların, yayınlayanların ve bunun arkasında yatan kirli tezgahın ortaya çıkarılması için hukuk departmanımız suç duyurusunda bulunacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Reklam
Reklam

'Kamera, ışık desteği verdik' Galatasaray TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Tankaya, bu görüntülerin kendi arşivlerinde yer almadığını söyledi. Forma lansmanı için yönetmen Mustafa Altıoklar'la çalıştıklarını hatırlatan Tankaya, "Bizim, Mustafa Altıoklar ve ekibine kamera ve ışık desteğimiz oldu. Fakat bütün kasetler, pazarlama bölümüne ve oradan da Altıoklar'a teslim edildi" dedi.

KÜFÜRLÜ DİYALOGLAR Temmuz 2010, Galatasaray, Avusturya kampında... "Somon" rengi yeni formaların reklam çekimi yapılıyor. Arda Turan, Ayhan Akman, Mustafa Sarp ve Sabri Sarıoğlu yeni formaları giyiyorlar. Sabri, dönemin sportif direktörü Adnan Sezgin'e, "Abi çok iyi bir renk seçmişsiniz bravo!" diyor, "Ben seçmedim" yanıtını alıyor.
Ardından lafa giren Arda, "Sen şu formalara nasıl bakmazsın? Her sene bir o.... rengi var. Heriflere malzeme veriyoruz. Ver siyah forma, beyaz forma, sarı-kırmızı yürü!" ifadelerini kullanıyor. Sonra Ayhan söz alıyor, Sezgin'e hitaben, "Ne diyor? Faşo ağa ne demek? Böyle i..e gibi, p..t gibi bir şey" diyor.
Adnan Sezgin sonra altın sarısı formaları Arda'ya gösteriyor. Yıldız futbolcu, "Eee, Galatasaray forması nerede!" sözleriyle esprili bir çıkış yapıyor. Arda Turan, "somon" formayla ekrana yansıdığı anda ise "Abi böyle forma olur mu ya! A... k... ben bunların" diyor.

Reklam
Reklam

Özgörkey'den eleştiriler Forma lansmanının yapıldığı dönemde Galatasaray yöneticisi ve Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Cemal Özgörkey ise Başkan Adnan Polat ve Arda Turan'ı eleştirdi.
Görüntülerin GSTV tarafından kasede alındığını kaydeden Özgörkey, "Bu formanın üzerinde Galatasaray arması var. Bu lafı eden kişi Galatasaray'ın kaptanı mı? Bir başkan var 3 yıldır o kaptanın kariyer planlamasını yapan. Bu formayı korumak öncelikle başkanın görevidir. Bu lafı Galatasaray kaptanının etmesini içime sindiremiyorum. Üstelik o küfürler sarf edilirken yanında sportif direktör var. Kameraya alan kim? Galatasaray TV. Onu tespit ettik" diye konuştu.
Özgörkey şöyle devam etti: "Arda, 'Yatak odasına nasıl girilir?' diyor. Orada reklam filmi çekilmiş. Altıoklar'ın kamerasının soyunma odasında ne işi var? Son derece güvenli olması gereken kampın en önemli detayları basında işlendi. Bu olaya Polat ve Arda yanıt vermeli."

Şaka gibi! Arda Turan önceki akşam sevgilisi Sinem Kobal'la, İstanbul Kongre Merkezi'nde Evita Müzikali'ni izledi. Yıldız futbolcu, Galatasaray'ın somon rengi formalarıyla ilgili sözleri medyaya yansımadan sadece bir gün önce pembe renkli bir pantolonla görüntülenmişti.

Reklam
Reklam

'Arda haklı beyler!' Manisa'da kale arkası tribünü dolduran Galatasaraylı taraftarlar maçtan önce Arda'ya büyük destek verdi. Sarı-kırmızılılar, milli oyuncuyu tribünlere çağırarak moral aşıladı. Taraftarlar, "Cim-Bom parçalı giyer. Arda haklı beyler" pankartı da açtı.

**İŞTE OLAY GÖRÜNTÜLER

**

Ardadan şok sözler! | www.mynet.com/video