Trump’tan Erdoğan’a: Harika bir adam

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz ay Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili “Harika bir adam” dediği ifade edildi. Merkel'in ise Trump'ın sözlerini bitirmesinin ardından Erdoğan'ın kendisi ve diğer Avrupalı liderlerle ilgili açıklamalarını ve Nazi benzetmelerini dile getirdiği kaydedildi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde önemli bir detay ortaya çıktı.

Telefon görüşmesi esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan söz edilirken, Trump'ın Merkel'e, Erdoğan için “Harika bir adam” dediği ifade edildi.

Merkel'in açıklamalarının ardından Trump'ın şaşırdığı ifade edilirken, Beyaz Saray açıklama yapmazken, Alman hükumeti de görüşmenin gizli gerçekleştirildiğini kaydederek açıklamadan kaçındı.

Öte yandan İngiltere'de yayınlanan Financial Times gazetesinin dış haberler baş yazarı Gideon Rachman, "Trump, Erdoğan ve demokrasiler nasıl ölüyor" başlığıyla bir makale kalame aldı. Alt başlığı 'Türkiye'nin otokrasiye kayışı ve Amerikalılar için bir uyarı' olan yazıda Rachman, ABD Başkanı Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Salı günü gerçekleşecek toplantıda ortak çok fazla nokta bulabileceklerini belirtiyor.

Reklam
Reklam

Merakla beklenen Erdoğan'ın Trump ile görüşmesi ABD basınında geniş yer gördü. Gazetelerde öne çıkan başlıklarda Trump'ın Suriye'de YPG'yi silahlandırma planına Ankara'nın tepkisi ve Türkiye'nin FETÖ lideri Gülen'in ABD'den sınır dışı edilmesi talebi yer alıyor.