TSE, metroloji ve kalibrasyon hakkında kamuoyunu bilgilendirdi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, kalibrasyonun can ve mal emniyetini garantiye...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Bursa Bölge Koordinatörü Mustafa Karaman, kalibrasyonun can ve mal emniyetini garantiye alan bir ölçüm metodu olduğuna dikkat çekerek "TSE bu yöndeki çalışmalarıyla işinin öncüsü." dedi.

TSE Bursa Koordinatörlüğü’ne bağlı Kalibrasyon ve Metroloji Laboratuvarı’nın faaliyetleri düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. TSE’nin her alanda öncü bir kalite kuruluşu olduğunu belirten Karaman, TSE’nin tercih edilmesini, TSE markasının önemsenmesini ve sanayicilerin hizmetler noktasında TSE’yi tercih etmesini istediklerini söyledi. Tüketiciler nezdinde de TSE belgeli ürünlerin tercih edilmesini önemsediklerini aktaran Karaman, "Kalite kuruluşu olan TSE her noktada tüketicinin ve sanayicinin yanında. TSE Bursa Bölge Müdürlüğü olarak, Türkiye’de kalibrasyon bilincinin yaygınlaşmasına öncülük etmek, kalibrasyon laboratuvarlarının kurulumunu teşvik ederek, daha çok kişinin bu hizmetlerden faydalanmasını sağlamak istiyoruz. Bu sayede sanayinin uluslararası rekabetine de katkıda bulunmayı hedefliyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Kurumsallaşma ve markalaşma yönünde adımlarını hızlandırmak isteyen sanayici ve KOBİ temsilcilerine ‘Kalibrasyon ve Metroloji Eğitimi’ hakkında bilgi vermek istediklerini anlatan Karaman, "Yaptığımız bu çalışmalar ciddiyet gerektiren işler. Bu vasıtayla tüm kurumların, sanayicilerin ve hatta halkın dikkatini çekmek ve bu konuda bilgi sahibi olmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu. TSE Bursa Kalibrasyon Laboratuvar Grup Başkanı Özgür Özkan da, yılda 3 bin kişiye eğitim verdiklerini ve 25 bin ölçüm işlemi yaptıklarını anlattı. Kalibrasyon konusunda kamuoyu duyarlılığını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Özkan, "Yaklaşık 20 milyon dolara yakın referans cihaz havuzumuzla, bilimsel faaliyetlerimizi güvenilir, etkin ve verimli bir şekilde halkımıza sunuyoruz. 50’ye yakın teknik personelimizle faaliyetlerimizi yürütüyoruz." diye konuştu. TSE Bursa Kalibrasyon Laboratuvar Müdürü Mustafa Ekin ise 1992 yılından beri bu doğrultuda hizmet verdiklerini söyledi. Amaçlarının kalibrasyon ölçümlerinin sağlıklı ve sonuç getirecek şekilde olmasını sağlamak olduğunu anlatan Eskin, kalibrasyonun gerekli ve önemli olduğuna dikkat çekti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz