Tse’den Kalekim’e ‘kalite’, Evyap’a ‘iyi Üretim’ Belgesi

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Kalekim Şirketler Grubu’na “Kalite, Çevre ve İş Sağlığı...

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Kalekim Şirketler Grubu’na “Kalite, Çevre ve İş Sağlığı Güvenlik Sistemleri”, Evyap'a ise “İyi Üretim Uygulamaları (GMP)” belgesi verdi.

“Kalite, Çevre ve İş Güvenliği Belgesi” almaya hak kazanan Kale Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Kalekim’e belgeleri, Kale Grubu’nun Levent Merkez Bina Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle TSE Başkanı Hulusi Şentürk tarafından teslim edildi. Törene TSE üst düzey yöneticileri, Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay, Kalekim Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ferdi Erdoğan ile Kalekim yöneticileri ve çalışanları katıldı.

Reklam
Reklam

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Kalekim Rusya’nın Moskova’nın Serpuhov bölgesindeki fabrikasında yapılan incelemelerin başarıyla tamamlanması sonucu “Kalite”, “Çevre” ve “İş Güvenliği Yönetim Sistemi” olmak üzere üç ayrı TSE belgesi almasının hem Türk sanayisi hem de TSE adına gurur verici olduğunu söyledi. Şentürk, “Türk sanayicileri yurt dışında işletmeler kurup üretim yaparak dünya pazarlarında güçlü bir şekilde yer alırken, TSE de artık dünyanın her yerinde sanayicimize hizmet verebilmenin gururunu yaşıyor” dedi.

TSE’nin şu an 16 ülkedeki 28 ofisiyle hizmet verdiğini vurgulayan Şentürk, “Her türlü test merkezini kuracak gücümüz ve teknik altyapımız var. Şu an yapımına başlanmış, tamamlanmış ya da projesi hazırlanan toplam laboratuvar yatırımlarımız 300 milyon lirayı geçti. Bu da TSE’nin özellikle laboratuvar ve test alanında Türkiye’nin ihtiyacını karşılamada ne kadar iddialı olduğunun güzel bir göstergesidir” diye konuştu.

Kalekim Rusya’nın aynı zamanda Kale Grubu’nun ilk yurt dışı yatırımı olduğunu belirten Kale Grubu Teknik Bölüm Başkanı Osman Okyay ise, “Uluslararası alanda faaliyet gösteren Kalekim Rusya’nın üç ayrı TSE belgesiyle kalitesini tescillemesinden dolayı gururluyuz. Standart geliştirme ve güncelleme faaliyetlerinde en önemli husus, uluslararası standartlardaki zaman planından geride kalmamak ve onlara yüksek seviyede uyum sağlamaktır. TSE’nin sektörlerimize katkılarına devam ederek, standartların uluslararası güncelliğinin sağlanmasına yönelik faaliyetlerini takdirle izliyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Kalekim’deki törenin ardından Türkiye’de TSE’den kozmetik sektöründe ilk “İyi Üretim Uygulamaları (GMP)” belgesi almaya hak kazanan Evyap'ta düzenlenen törene katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: