'TSK, Atatürk'ün izinde yürüyüşün en büyük güvencedir'

ANKARA(ANKA)-Zafer Bayramı'nın 86.yılı nedeniyle düzenlenen törenlerin ilki Anıtkabir'de gerçekleşti. 08.45 başlayan törende Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ önderliğindeki askeri erkan, Aslanlı Yol'dan geçerek Mozeleye geldi. Burada Orgeneral Başbuğ'un çelengi mozoleye bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra mozoleden inen komutanlar basın mensuplarının ricası üzerine merdivenlerde topluca fotoğraf çektirdi. Genelkurmay Başkanı Başbuğ ve beraberindekiler ardından Milli Misak Kulesi'ne geçti. Orgeneral Başbuğ burada defteri imzaladıktan sonra yazdıklarını okudu. Başbuğ Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

Reklam
Reklam

"Ebedi önderimiz ve başkomutanımız yüce Atatürk. Yüce ulusumuzu bağımsızlık ülküsü altında birleştirmek için verdiğin mücadeleyle kazanılan zaferin 86.yıl dönümünde yüksek huzurunda bulunmanın gururu ve heyecanını yaşıyorum. Tüm zorluklara rağmen düşman orduları karşısında elde ettiğin tarihte eşine az rastlanır bir zaferle Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atılmıştır.

Ulus devlet, üniter devlet ve laik devlet yapısı üzerine yükselen Türkiye Cumhuriyeti devleti, ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda yürümeye devam edecektir. Bu zaferle kurduğun cumhuriyetin temel niteliklerine yürekten bağlı personeli ve çağdaş harp gücü ile Türk Silahlı Kuvvetleri ulusumuzun bu kararlı ilerleyişinden alıkoymak isteyen güçler karşısında dün ve bugün olduğu gibi yarın da en büyük güvence olacaktır.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en değerli emanetin olan cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkmasına olan sarsılmaz inancımla huzurunda saygı ile eğiliyorum. Ruhun şadolsun."(ANKA)