Tsk, Bayramlarda Şehit Yakınlarını Ve Gazileri Unutmadı

Genelkurmay Başkanlığı, Kurban ve Cumhuriyet bayramları vesilesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından şehit yakınları, gaziler...

Genelkurmay Başkanlığı, Kurban ve Cumhuriyet bayramları vesilesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri personeli tarafından şehit yakınları, gaziler ve tedavilerine devam edilen personelin ziyaret edildiğini ve bu ziyaretlere 78’i general/amiral olmak üzere, toplam 12 bin 55 subay, astsubay ve uzman erbaşın katıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan duyuruda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, şehit aileleri, gaziler ve teröristle mücadelede yaralanan personelin her zaman yanında olduğu ve olmaya da devam edileceği kaydedildi. Gazi ve şehit ailelerinin istek ve taleplerinin ilgili makamlara iletilmek üzere sorunların tespit edilerek çözümler geliştirilmesine katı sağlamak ve mevzuatın geliştirilmesine yönelik tekliflerde bulunulduğu belirtilen açıklamada, garnizon komutanlıkları tarafından, şehit aileleri ve gazilere her yıl bir plan dahilinde milli ve dini bayramlar ile diğer özel günlerde evlerinde, iç güvenlik yaralıların da tedavileri süresince hastanelerde veya hava değişimlerinde bulundukları memleketlerinde ziyaret edildiği veya kendileri ile telefonla görüşüldüğü bildirildi.

Reklam
Reklam

Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla, yurt çapında 7 bin 150 şehit yakını ve 3 bin 998 gazi ailesi ile çeşitli hastanelerde tedavilerine devam edilen ve memleketlerinde hava değişiminde olan 153 iç güvenlik yaralısı personel ziyaret edildiği kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu ziyaretlere 78’i general/amiral olmak üzere, toplam 12 bin 55 subay, astsubay ve uzman erbaş katılmıştır. Ayrıca, bayram süresince limanlarda bulunan gemilerini halkımızın ziyaretine açan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da bu ziyaretlerde 88 şehit yakını ve gazimizi gemilerine davet ederek, onurlarına yemek vermiştir. Bu vesileyle, şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimiz ve iç güvenlik yaralılarımızla saygıdeğer ailelerinin Kurban ve Cumhuriyet Bayramlarını bir kez daha kutluyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz