TSK: El Bab'da 1 şehit, 4 yaralı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeyindeki El Bab kentini IŞİD'in elinden almak için süren operasyonlarda bugün bir askerin yaşamını yitirdiğini, dört askerin de yaralandığını açıkladı.

El Bab'ın batısında bulunan Türkiye destekli ÖSO militanları

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) militanlarıyla birlikte IŞİD'in elinden almak için operasyon başlattığı Suriye'nin kuzeyindeki El Bab'da bugün de bir asker yaşamını yitirdi, dört asker ise yaralandı.

Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında süren operasyonda bugün düzenlenen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısına dair yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında 13 Şubat 2017 tarihinde DEAŞ terör örgütü ile süren çatışmalar esnasında 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 4 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır."

Reklam
Reklam

El Bab operasyonu: Kayıpların nedeni ne?Fırat Kalkanı'nda en zorlu cephe: El BabBugünkü can kaybının ardından 174. gününe giren harekâtta yaşamını yitiren Türk ordusu mensuplarının sayısı 68'e yükseldi.

Anadolu Ajansı'na göre Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO 13 Şubat itibariyle kentin yüzde 40'ını IŞİD'in elinden almayı başardı.