TSK personel alımı başvuruları sürüyor! TSK 30 bin personeli bünyesine katacak

TSK personel alımı kapsamında 30 bin personeli bünyesine katacak. TSK personel alımı kapsamında adaylar özel kuvvetler, subay ve astsubay alımı için başvuru yapabilecekler.

TSK personel alımı yapacağını duyurdu. Merakla beklenen konunun detaylarını araştıran vatandaşlar TSK 30 bin personel alımı yapacağı yönündeki haberleri araştırmaya başladı. 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından OHAL ilan edilmesi, FETÖ/PDY soruşturmalarının başlaması sonrasında kadrolarda doğan boşluk, personel alımı yapılarak kapatılıyor. Şu ana kadar Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri personel alımı ilanlarına ilgi hayli büyük oldu. Görevden alınan personeller yerine yapılacak TSK personel alımı şartları nelerdir? TSK 30 bin personel alımı detayları haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

ÖZEL KUVVETLERE PERSONEL ALINACAK

Geçtiğimiz süreçten bu yana TSK personel alımına dair gelişmeler büyük bir ilgi ile izleniyor. Kasım ayının ilk günlerinde Bordo Bereli alımına ilişkin yayınlanan ilana ilgi büyük oldu. Bordo Bereli subay ve astsubay alınacağına ilişkin ilanı binlerce vatandaşımız incelerken, herkes başvuru şartlarını öğrenmek istedi. İlanın yayımlanmasının ardından ilk olarak kılavuz adaylarla paylaşıldı. En az 5 bin TL maaşla görev yapacak adaylar çeşitli sınavlardan geçirilmelerinin ardından kabul edilmeleri, başarılı olmaları halinde görev yapmaya başlayacaklar. Bordo Bereli ilanına 30 Kasım'a kadar başvuru yapılabilecek. Başvurular sadece internet üzerinden gerçekleştirilecek ve diğer türlü başvurular kesinlikle kabul edilmeyecek. Bordo Bereli ilanı başvurusu yapmayı düşünüyorsanız bu haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

SUBAY VE ASTSUBAY ALIMI YAPILACAK

TSK personel alımı ilanlarında subay ve astsubay alımı yapılacağı duyuruldu. Subay ve astsubay alımı için başvurular 17 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TSK'nın yayınladığı bu ilana da ilgi yine yüksek oldu. Subay olmak için en az lisans mezunu olmak, astsubay olmak için ise en az önlisans mezunu olmak gerekiyor. Subay veya astsubay olmak isteyenler için başvuru kılavuzu da TSK'nın internet sitesinden adaylarla paylaşıldı. Bu ilana başvuracak adaylarla şu şartlar aranıyor:

Reklam
Reklam

* T.C. vatandaşı olmak
* Subay alımı için lisans mezunları için 27 yaşını bitirmemiş, lisansüstü mezunlar için 32 yaşından büyük olmamak
* Astsubay alımı için önlisans mezunları 25 yaşını bitirmemiş, lisans mezunları için 27 yaşından büyük olmamak
* Astsubay alımı için en az önlisans mezunu olmak
* Subay alımı için en az lisans mezunu olmak
* Aranan sağlık şartlarına sahip olmak
* Kamu haklarından yoksun olmamak
* Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak
* Yapılacak sınavlarda başarılı olmak

Seçim Sınavına Giderken Götürülecek Belgeler:

* Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu
* Nüfus cüzdanı fotokopisi
* Askeri kimlik fotokopisi
* Önlisans veya lisans diploması
* Denklik belgesi
* Not durum belgesi
* Terhis belgesi
* Askerlik durum belgesi
* Adli sicil kaydı
* Fotoğraf
* KPSS sonuç belgesi

TSK personel alımı detayları için tıklayın