'TSK'da Bir Takım Işbirlikçiler Olmasaydı Bu Davalar Olmazdı'

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı...

Yargıtay'da, aralarında eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın da bulunduğu Balyoz Darbe Planı davasının temyiz duruşması, 6. gününde. Avukat Murat Ergün, halen Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir takım işbirlikçiler varolduğunu, onlar olmasaydı bu davaların olmayacağını savundu. Ergün, Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki belgeleri çıkaranları ise 'vatan hainliği'yle suçladı.

Reklam
Reklam

Sanıklar Kadir Sağdıç, Abdullah Can Erenoğlu, Mehmet Fatih İlğar, Mehmet Koray Eryaşa ve Turgay Yamaç'ın avukatı Murat Ergün, savunmasına başladı. Ergün, gerekçeli karara göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın davaya müdahil olmada yeterli olduğunu ileri sürdü. Uygulamadaki çifte standarttan da çok muzdarip olduklarını savunan Ergün, Deniz Feneri davasına atıfta bulundu.

Davanın özüyle ilgili tabiki bir fikirleri bulunduğunu anlatan Ergün, ancak bunların bir önemi bulunmadığını belirterek, sadece bu davada savunma hakkının kısıtlanıp kısıtlanmadığına bakılmasını istedi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniden yapılandırılmasının söz konusu olduğunu ileri süren Ergün, asrın en büyük komplosu yokmuş gibi düşünülmesini isteyerek çok çıplak gerçekler olduğunu iddia etti. Sanıklara göz göre göre savunma hakkı kullanılmadığını ileri süren Ergün, Türk Silahlı Kuvvetlerin kendi görüşlerine göre yeniden dizayn edilmesini isteyen dış ve iç güçler olabileceğini savundu.

Reklam
Reklam

"HİLMİ ÖZKÖK, KUZEY IRAK'TA BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLENLER İÇİN NE YAPTIYSA SİLİVRİ'DE BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLENLER İÇİN AYNISINI YAPTI"

Halen Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir takım işbirlikçiler var olduğunu iddia eden Ergün, "Onlar olmasaydı, zaten bu davalar olmazdı." dedi. İşbirlikçi hainler olmasa bunların olmayacağını savunan Ergün, suç çetesinin ortağı olanların vatansever değil vatan haini olduklarının ortaya çıktığını ileri sürdü. Dijitallerin sahte olduğunu iddia eden Ergün, savcının, mütalaasını korsan programla yazdığını iddia etti.

Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul, Ergün'ün savunma için seçtiği yöntemin çok iyi, etkileyici olduğunu söyledi. Sırada savunma yapmak için bekleyenlerin olduğunu dile getiren Ertuğrul, duygulu bir savunma olduğunu belirterek, tekrar mahiyetinde olan benzer konularda özellikle biraz daha hızlı hareket edilmesini istedi.

Kendisinin CD'lerin değiştirildiğini söylediğini ifade eden avukat Ergün, "Değiştirilmedi diyenler ispatlasın." diye konuştu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin irtica ile mücadele ettiği izlenimi verilmeye çalışıldığını dile getiren Ergün, "İrtica, yıllarca bu ülkenin gündeminde tehdit değil miydi? Uğraşacak tabi ama hukuk çerçevesinde uğraşacak." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Ergün, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün, Kuzey Irak'ta başına çuval geçirilen askerler için ne yaptıysa Silivri'de başına çuval geçirilenler için de aynısını yaptığını savundu. Daha sonra duruşmaya 10 dakika ara verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: